GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nema investitora za Montenegro Airlines

Nema investitora za Montenegro Airlines
PRIVATIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2015 / 08:46
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - U prošloj godini nije privatizovano nijedno od 13 preduzeća koje je Vlada planirala da proda privatnim vlasnicima.
Ponude su dostavljene za četiri preduzeća Institut Simo Milošević u Igalu, Montenegro difens industri, Ulcinjsku rivijeru i Polieks iz Berana, ali još nije potpisan privatizacioni ugovor niti formalno završena prodaja.

Američko-britanski konzorcijum Internešenel velnes grup je ponudio 10 miliona eura za Institut i sa njime tenderska komisija pregovara već punih osam mjeseci. Za većinski paket akcija Polieksa, pred kraj godine, Prva Iskra Namenska i Slavko Vujisić ponudili su 138,5 hiljada eura, dok je za 100 posto akcija Montenegro difens industrija srpsko-izraelski konzorcijum ponudio 680 hiljada. Solaris je za akcije Ulcinjske rivijere ponudio 530 hiljada eura, piše Dan.

Komisija tek treba da utvrdi ispravnost ponude za Polieks, dok je sa kupcima Montenegro difens industrija i Ulcinjske rivijere u pregovorima.

Tender za prodaju akcija Jadranskog brodogradilišta je propao, jer je holandska Damen shipyard grupa ponudila pet miliona eura za imovinu preduzeća umjesto za akcije. Zbog toga je Vlada odlučila da u ovoj godini zatraži uvođenje stečaja u Brodogradilište.

To će uraditi, kako je kazao predsjednik tenderske komisije Branko Vujović, kada nađu investitora.

„Nema smisla uvoditi stečaj, a da nemamo zainteresovanog investitora", rekao je Vujović Danu.

Tender za Novi duvanski kombinat raspisan je tek krajem godine, kada mu je prijetilo uvođenje klasičnog stečaja, kao i za hotel Park u Bijeloj, dok za ostalih šest preduzeća tenderi za prodaju nijesu ni raspisivani. Najveće preduzeće od tih šest je Montenegro Airlines.

„Tender za prodaju većinskog paketa akcija Montenegro Airlinesa raspisaće se kada bude zainteresovanih investitora. Za sada nema zainteresovanih kupaca da bi se tender raspisao", rekao je Vujović Danu.

Prema njegovim riječima, sve što je bilo planirano u 2014. godini za privatizaciju, vjerovatno će se prebaciti u plan za ovu godinu.

Tagovi: Montenegro Airlines, Branko Vujović, Jadransko brodogradilište, Institut Simo Milošević, Ulcinjska rivijera
PROČITAJ I OVO
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE