GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nekretnine šibenske Rivijere moraju se prodati

Nekretnine šibenske Rivijere moraju se prodati
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2017 / 16:35
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Šibenska tvrtka Rivijera, nad kojom je u veljači otvoren stečaj, neće nastaviti poslovanje, a sve nekretnine u vlasništvu te tvrtke moraju se prodati, doznaje se u srijedu od stečajnog upravitelja tvrtke Ivice Matasa nakon održanog ispitnog i izvještajnog ročišta u srijedu na zadarskome Trgovačkom sudu.

"Na ispitnom ročištu koje je trajalo gotovo cijelo jutro prihvaćeno je moje izvješće o gospodarskom položaju dužnika te moj prijedlog da se ne nastavi poslovanje tvrtke Rivijera, ali i da se nastavi zakup nekretnina u vlasništvu te tvrtke", rekao je stečajni upravitelj Rivijere Ivica Matas.

Na Trgovačkom sudu u Zadru odlučeno je da se zakup hotela Krke nastavi do prodaje nekretnine, a zakup prostora na Vanjskom, gdje je kockarnica Admiral, nastavlja se na rok od godinu dana budući da država polaže pravo vlasništva na tu nekretninu i sud tek treba utvrditi tko je pravi vlasnik. Dva automobila renault trafic u vlasništvu Rivijere prodat će se prikupljanjem pisanih ponuda najpovoljnijem ponuđaču.

Hotel Krka, kako se doznaje od stečajnog upravitelja, najvjerojatnije će biti prodan u ovršnom postupku, a za restoran Dubravka u Park-šumi Šubićevcu još ne zna hoće li se prodavati u ovršnome ili stečajnom postupku. Za bungalove na Jadriji tek treba utvrditi može li ih Rivijera davati u zakup budući da su na pomorskom dobru. Matas je ovlašten i da od 40-ak ovršnih i parničnih postupaka tvrtke Rivijera nastavi one u kojima je uspjeh gotovo siguran.

Trgovački sud u Zadru otvorio je u veljači stečajni postupak nad šibenskom Rivijerom, čije su nepodmirene obveze oko 41,5 milijuna kuna. Stečaj nad Rivijerom otvoren je jer stečajni dužnik ne može ispunjavati dospjele novčane obveze te s obzirom na to da ta tvrtka u vlasništvu ima imovinu - nekretnine, dionice, pokretnine čijim se unovčenjem ne mogu pokriti troškovi postupka i vjerovnici.

Trgovački sud u Zadru prekinuo je 1. lipnja 2016. skraćeni stečajni postupak nad Rivijerom jer je u postupku pokrenutom na temelju zahtjeva Financijske agencije za provođenje skraćenog stečajnog postupka utvrdio da nisu bili ispunjeni uvjeti za istodobno otvaranje i zaključenje skraćenoga stečajnog postupka.

Tagovi: Riviera Šibenik, Ivica Matas, Hotel Krka
PROČITAJ I OVO
Agram koncern najveći dobitnik 2020. godine
ANALIZA
Agram koncern najveći dobitnik 2020. godine
ANALIZA - Mogli smo vidjeti mnogo zanimljivih i nepredvidivih događaja: od potresa, promjene na vrhu vodećih osiguravatelja pa sve do neizbježnog ubrzanja trenda digitalizacije. Također dojma smo da osiguranja polako postaju naš izvozni proizvod u EU.
Gospodin Fin: na osobnim računima u obveznim mirovinskim fondovima članovi imaju 119 milijardi kuna
OMOGUĆAVAJU MIROVINSKI FONDOVI
Gospodin Fin: na osobnim računima u obveznim mirovinskim fondovima članovi imaju 119 milijardi kuna
ZAGREB - U ovom trenutku na osobnim računima svih članova obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova ukupno je 125 milijardi kuna, pokazuje Hanfino izvješće za 2020. godinu.
Nijemci raspoloženi za putovanja; preferiraju bliža odredišta
ANALIZA
Nijemci raspoloženi za putovanja; preferiraju bliža odredišta
BERLIN - Trendovi putovanja u 2021. nisu se bitno promijenili te kao i u 2020. ovise o mogućnostima koje 'pružaju' protupandemijske mjere, no zanimanja za odmore ima, u čemu putnici preferiraju bliža odredišta na plaži ili planinama, pokazuje uz ostalo nova analiza o putovanjima njemačkog instituta FUR o kojoj su izvijestili u utorak.
Slovenski GoCrypto ulazi na tajlandsko tržište
ŠIRENJE
Slovenski GoCrypto ulazi na tajlandsko tržište
LJUBLJANA - GoCrypto, platforma za platni promet koju je stvorila slovenska kompanija Eligma, stekla je prve korisnike na Tajlandu, objavila je kompanija u blogu.
Azijska tržišta: Indeksi oslabili drugi dan zaredom
KOREKCIJA
Azijska tržišta: Indeksi oslabili drugi dan zaredom
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica pale, drugi dan zaredom, dok ulagači prate razvoj situacije u Washingtonu u vezi poticajnih mjera i kvartalne poslovne rezultate kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE