GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NBS: Laž je da ulažemo devizne rezerve u kriptovalute

NBS: Laž je da ulažemo devizne rezerve u kriptovalute
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2022 / 20:13
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da, kao i gotovo sve centralne banke u svetu, ne ulaže devizne rezerve u krajnje volatilnu imovinu kakve su kriptovalute i da u poslednjih desetak godina kontinuirano ukazuje javnosti na rizike od ulaganja u kriptoimovinu.

„Informacije koje su iznete na tviteru, a tiču se pominjanja NBS u dokumentu koji je objavljen na internet prezentaciji američke advokatske kancelarije Stretto, su potpuno netačne i predstavljaju neznalačko i zlonamerno izvrtanje činjenica“, navodi se na Tviter nalogu NBS.

Dodaje se da se NBS pojavljuje u dokumentu objavljenom na internet prezentaciji te advokatske kancelarije koji se odnosi na stečajni postupak američke kompanije Celsius Network LLC i drugih kompanija koje su pružale usluge u vezi sa virtuelnim valutama, a u kom se NBS navodi na listi lica/institucija kojima je Stretto, kao punomoćnik, uputio putem pošte Obaveštenje o stečaju navedenih kompanija.

NBS obaveštava da joj se nijedna od navedenih kompanija nije obraćala radi pokretanja postupka licenciranja za pružanje usluga povezanih s virtuelnim valutama, kao i da NBS nije imala bilo kakvu komunikaciju ili saradnju s navedenim kompanijama tim ili nekim drugim povodom.

„Takođe, Obaveštenje o stečaju koje je, prema navedenom dokumentu upućeno, između ostalog, i NBS, nikada nam nije dostavljeno“, ističu u NBS.

Kako navode, jedna od pretpostavki je i da se NBS, kao i neke druge institucije, nalaze na spisku onih kojima su upućena obaveštenja kao nadzorni organi u oblasti digitalne imovine jer, dodaje se, pojedina lica koja su posedovala digitalnu imovinu preko navedene platforme imaju veze sa Srbijom.

NBS dodaje i da je od navedene američke advokatske kancelarije zatražila pojašnjenje zašto se nalazi na navedenoj listi.

Tagovi: Narodna banka Srbije, Celsius Network, devizne rezerve, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
HRANA
Cijene hrane mogle bi konstantno rasti, ovo su glavni razlozi
ZAGREB - Znanstvenici upozoravaju da će cijene hrane konstantno rasti. Klimatske promjene, a posebno rastuće temperature, mogu uzrokovati povećanje cijena hrane za 3,2 posto godišnje, prema novoj studiji u Njemačkoj.
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Japanski indeksi tonu, australsko tržište na rekordu
TOKYO - Japanske su dionice pale najviše među azijskim tržištima u četvrtak, dok su australske dionice dosegnule rekordnu razinu, potpomognute jačanjem dionica rudarstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE