GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nautičari odvoze jedrilice s Baleara u Hrvatsku

Nautičari odvoze jedrilice s Baleara u Hrvatsku
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2020 / 20:54
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Balearski otoci u Španjolskoj gube zbog epidemije koronavirusa inozemne goste u nautičkom turizmu koji s jedrilicama odlaze u Hrvatsku gdje nema strogih mjera za suzbijanje zaraze, pišu u subotu španjolske novine El Mundo.

U tekstu pod naslovom "Hrvatska peca u vodama Balearskih otoka“ novine ističu kako neke multinacionalne kompanije premještaju flote na hrvatsku obalu, također popularnu nautičarsku destinaciju.

Godinama je španjolsko otočje u Sredozemnom moru bilo središte nautičkog turizma s izuzetnim rastom broja jedrilica.

Stranci su rado jedrili oko Mallorce, Ibize, Menorce, Formentere i Cabrere što je u gospodarstvo tih otoka ulijevalo desetke milijuna eura svakog ljeta. Ondje je registrirano više od 350 kompanija usmjerenih na tržište srednje Europe.

No kompanije koje iznajmljuju jedrilice srednje veličine, a ne velike jahte, ovih dana su zabrinute zbog učestalih poziva klijenata.

"Zovu nas kako bi otkazali ili odgodili rezervacije do iduće godine. Šteta je brutalna. Potpuno smo paralizirani“, rekao je eMaría Jimenez, glasnogovornik kompanija koje iznajmljuju jedrilice.

Otkad je u Španjolskoj uvedeno izvranredno stanje 14. ožujka, na Balearskim otocima je zabranjena plovidba, putovanja između provincija te dolazak inozemnih turista. Osobe koje dođu iz inozemstva, a trenutno su to samo španolski studenti ili radnici, moraju biti 14 dana u samoizolaciji.

Zbog toga je nastao novi fenomen, da turisti "prelaze glavnom konkurentu, Hrvatskoj", navodi El Mundo.

Neke multinacionalne kompanije premještaju jedrilice na hrvatsku obalu i u oglasima navode kako "u Hrvatskoj nema karantene od 14 dana“.

Potpredsjednica vlade Teresa Ribero rekla je u četvrtak u razgovoru za španjolsku agenciju EFE kako bi strani turisti mogli početi dolaziti u srpnju kada zdravstvena situacija u zemlji bude povoljnija.

Španjolska je među najpogođenijima europskim zemljama s 235.000 oboljelih i 28.630 umrlih od covida-19.

Tagovi: Nutičari, nautički turizam, Mallorca, Ibiza, Teresa Ribero, hrvatski turizam, Baleari
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Minimalne promjene indeksa
NEW YORK - Indeks S&P 500 zatvorio je u srijedu blizu pozitivne nule jer su strahovi zbog kamatnih stopa smanjili entuzijazam koji je proizašao iz snažne zarade poduzeća.
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE