GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najviše otpuštaju Ina, Podravka, HT i Končar

Najviše otpuštaju Ina, Podravka, HT i Končar
OTPUŠTANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.10.2014 / 15:35
Autor: SEEbiz / iCapital
ANALIZA - U ovom tjednu je u medijima aktualna još jedna priča o tome da neka kompanija smanjuje broj radnika, a to je ovaj put Ina.
Budući da smo nedavno čitali o tome kako slično planiraju Croatia osiguranje (sada član Adris grupe), Đuro Đaković, HT i još neki, odlučili smo pogledati kako se u zadnjoj godini promijenio broj zaposlenih u kompanijama čije dionice spadaju pod CROBEX. Usporedili smo podatke koje su kompanije objavile na ZSE na kraju prvog polugodišta 2014. s podacima iz istog perioda lani.

Na kraju 1H 2014. kompanije su zajedno zapošljavale 71.875 radnika, što je za 2.011 ili 2,9% više nego u istom periodu lani. Ipak, treba uzeti u obzir da su u Adris ove godine uključeni zaposlenici Croatia osiguranja (njih 3.801) što nije bio slučaj u ranijim godinama. Bez toga bi ukupan broj zaposlenih u ovom polugodištu bio manji za 2,6% na godišnjoj razini.

Od 25 članica CROBEX-a rast broja zaposlenih na godišnjoj razini je zabilježilo njih 10, nepromijenjen broj ima samo Uljanik plovidba, dok ostali bilježe pad. Rastu su, osim već spomenutog Adrisa čiji se broj zaposlenika povećao ukupno za 3.956 ili 88,4%, najviše doprinijeli AD Plastik s rastom od 165 zaposlenih (5,9%), Viadukt sa 160 zaposlenih (10,5%), Atlantic grupa sa 141 zaposlenim (3,2%) i Ericsson Nikola Tesla s 90 zaposlenih (5,3%). Ledo (0,8%) i Đuro Đaković (2,1%) su zabilježili apsolutni porast broja za 23, Arenaturist za 22 (2,9%), Jadroplov za 3 (6,7%), a RIZ-Odašiljači za 2 (0,9%).

Apsolutno najveće smanjenje broja zaposlenih su zabilježili Ina (-450 ili -3,3%), Podravka (-387 ili -6,5%), HT (-326 ili -5,4%), Končar (-257 ili -6,7%), Varteks (-206 ili -10,9%) te Petrokemija (-191 ili -7,7%), dok su relativno najveći pad zabilježili Vupik (-108 ili -18,3%) i Atlantska plovidba (-63 ili -12,3%).

www.icapital.hr

Tagovi: radnici, otpuštanja, Ina, Podravka, Hrvatski Telekom, Končar EI, Đuro Đaković, AD Plastik, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:HT-R-A, CROBEX
PROČITAJ I OVO
Musk izgubio 20 milijardi dolara nakon što se pojavio u TV emisiji
GUBICI
Musk izgubio 20 milijardi dolara nakon što se pojavio u TV emisiji
NEW YORK - Šef tvrtke "Tesla" Elon Musk navodno je osiromašio za više od 20 milijardi dolara otkako se prošlog vikenda pojavio kao gost domaćin u emisiji "Saturday Night Live".
Zagrebačka burza: Različiti smjerovi indeksa, podignut promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Različiti smjerovi indeksa, podignut promet
ZAGREB - Kraj tjedna donio je na Zagrebačkoj burzi različite predznake indeksa i odličan promet.
Grčka očekuje prihode od turizma na 40 posto pretkrizne razine
OČEKIVANJA
Grčka očekuje prihode od turizma na 40 posto pretkrizne razine
ATENA - Direktor grčke turističke zajednice SETE izrazio je u petak "suzdržani optimizam" u prognozama ovogodišnjeg oporavka turizma od koronakrize i procijenio da bi prihodi mogli dosegnuti 40 posto razine iz 2019. godine.
TUI odaslao lošu vijest za hrvatski turizam
NIŠTA OD LETOVA
TUI odaslao lošu vijest za hrvatski turizam
ZAGREB - Najveća svjetska turistička kompanija, TUI, jučer je hotelijerima diljem svijeta poslala dopis s detaljnim obrazloženjem svojih operacija ovog ljeta, a posebno onih s britanskog tržišta, na kojem je uspostavljen i poseban režim putovanja ovisno o epidemiološkoj situaciji na pojedinim destinacijama.
Dogecoin uzletio 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu
UZLET
Dogecoin uzletio 40 posto, zasluge Musku i Coinbaseu
NEW YORK - Dogecoin je jutros uzletio više od 40 posto nakon novog tvita Elona Muska i najave Coinbasea da će izlistati ovu kriptovalutu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE