GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najprodavanije knjige na Sajmu knjiga

Najprodavanije knjige na Sajmu knjiga
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2014 / 22:36
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Na osnovu ad hoc ankete koju je Tanjug sproveo pred kraj Sajma knjiga pokazalo se da čitalački ukusi publike variraju od istoriografije do bestselera.
Maja Đurić, organizator štanda Matice srpske rekla je da se na štandu najbolje prodaje, kako oni zovu, "zlatni komplet" - Pravopis srpskog jezika, Normativna gramatika i jednotomni Rečnih srpskog jezika.

U Vulkanu, prema rečima jednog od vlasnika Miroslava Josipovića, najviše se prodaju najnoviji roman Gijoma Musoa "Central park", "Šifra Solomon" Maj Đa a iznenađujuće je značajna tražnja Pavićevih dela, uključujući i komplet od 10 naslova. Prodaje se i Meša Selimović i nova knjiga Umberta Eca "Istorija mitskih zemalja" kao i "Tajna devet soba" Džesi Berton.

U Arhipelagu, prema rečima osnivača Gojka Božovića, najveće interesovanje vlada za knjige Danila Kiša, "Snežnu kraljicu" Michaela Cunninghama, "Kraj kulture" Erica Hobsbowma, knjigu koja je postala "otkriće" ovogodišnjeg Sajma knjiga.

Direktor Lagune Dejan Papić rekao je da je najprodavanija knjiga ovogodišnjeg Sajma "Preljuba" Paula Koelja. Slede "Kainov ožiljak" Dejana Stojiljkovića i Vladimira Kecmanovića, "Spas 2" Isidore Bjelice, "Napet šou" Marka Šelića Marčela, "Fajront u Sarajevu" dr Neleta Karajlića i "Romani" Ive Andrića.

Najprodavaniji naslovi u Čarobnoj knjizi, prema rečima PR-a Maje Baračkov, su stripovi "Rip Kirbi", "Princ Valijant" i Mebijus.

Novica Jevtić, direktor Evro Đuntija, rekao je da se najbolje prodaju "Svilena buba" Roberta Galbrajta (Džoana Rouling), "Na rubu večnosti" Kena Foleta i "Ja sam Malala" dobitnice Nobelove nagrade za mir Malale Jusafzai.

Najprodavanije knjige u Službenom glasniku su, prema rečima v.d.direktora Radoša Ljušića: "Srbija i Venecija" Momčila Spremića, "Taj moćni vajar vreme" Margaret Jusenar i komplet od 12 knjiga velikih svetskih muzeja.

U Kliu, naprodavaniji naslovi su: "Zašto narodi propadaju" Darona Asemoglua i Jamesa Robinsona, Kišova biografija "Izvod iz knjige rođenih" Marka Tompsona i "Car ili upravitelj" Tonie Kusopulu.

Tagovi: Beogradski sajam knjiga, Maja Đurić, Matica srpska, Paolo Coelho, Isidora Bjelica, Eric Hobsbawm, Meša Selimović, Danilo Kiš, Radoš Ljušić, Arhipelag, Gojko Božović
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Težak pad proizvođača čipova
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Težak pad proizvođača čipova
NEW YORK - Američki su indeksi pali zbog zabrinutosti povezanih uz koronavirusa i nakon što su podaci pokazali da je američka poslovna aktivnost zastala u veljači, što je signaliziralo kontrakciju prvi put od 2016. godine.
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zabeležili su mešovite rezultate poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a investiciona aktivnost je ostala prigušena.
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
ZAGREB - Kraj tjedna Zagrebačkoj je burzi donio dramatičnio manji promet i blagi pad indeksa.
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BRENDOVI
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BJELOVAR - Sir "Bjelovarski kvargl" dobio je europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla i postao 25. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji (EU), objavili su u petak iz Ministarstva poljoprivrede.
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
KRIPTOVALUTE
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
STOCKHOLM - Švedska središnja banka Riksbank započela je ovoga tjedna s testiranjem tehničkog rješenja koje bi moglo poslužiti za digitalizaciju nacionalne valute.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE