GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najpovoljnije vikendice u Istri i Zadarskoj županiji

Najpovoljnije vikendice u Istri i Zadarskoj županiji
TRŽIŠTE NEKRETNINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2015 / 09:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razini više su za 0,3%, dok su u odnosu na godinu ranije više za tek 0,2%, pokazuje indeks kojeg izrađuje Centar Nekretnina.
U 2006. godini cijene nekretnina na Jadranu, uz povremena kolebanja, prate rast cijena nekretnina u Zagrebu. Međutim već početkom 2007. godine cijene nekretnina na Jadranu pokazuju brži rast u odnosu na one u Zagrebu. Sredinom 2008. cijene i na Jadranu i u Zagrebu su se ustabilile, i njihova razlika se više ne povećava. Od 2011. godine razlika u indeksima se ponovno povećava i od onda se razlika nije ustabilila, iako općenito kretanja cijena nekretnina u Zagrebu prate cijene nekretnina na Jadranu. Ovaj mjesec tražene cijene nekretnina u Zagrebu, u odnosu na prošli mjesec, rastu, dok cijene nekretnina na Jadranu padaju.

Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u veljači 2015. više su za 1,1% u odnosu na siječanj. Na godišnjoj razini tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici više su za 1,6% u odnosu na veljaču 2014. Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u veljači iznosila je 1.582 eura/m2, što je 1,1% više u odnosu na siječanj, a 1,6% više u odnosu na veljaču 2014. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u gotovo svim četvrtima. Do porasta cijena u odnosu na prošlu godinu došlo je samo u gradskim četvrtima Podsused i Stenjevec. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.034 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 1.926 eura/m2. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u veljači iznosi  1.124 eura/m2.  

Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu padaju (-1,5%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na siječanj cijene su niže za 0,7%.  Tražena cijena kuća na Jadranu, u veljači je iznosila 1.530 eura/m2 što je 0,9% manje nego prethodnog mjeseca, a 1,9% manje u odnosu na veljaču 2014. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na siječanj niža je za 0,8%, dok je na godišnjoj razini niža za 0,7% i iznosi 2.019 eura/m2.

Osim u Dubrovačko-neretvanskoj, gdje su cijene nekretnina očekivano najviše te Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji. Prosječna cijena kvadrata vikendice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u veljači iznosila je 2.599 eura/m2.

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Istarskoj županiji s cijenom od 1.706 eura/m2 te Zadarskoj županiji s 1.713 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na siječanj niža je za 0,4% i iznosi 1.580 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 2,1%.

Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, prosječna cijena stana u Splitu je u odnosu na siječanj identična (0,0%) i iznosi 2.172 eura/m2. U Rijeci je prosječna tražena cijena stana u veljači iznosila 1.501 euro/m2, što je 0,6% niže nego u siječnju, dok je u Zadru iznosila 1.917 eura/m2, odnosno 4,2% više u odnosu na prethodni mjesec.

Tagovi: cijene nekretnina, tražene cijene nekretnina, tržište nekretnina, Zagreb, Istra, Centar Nekretnina
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE