GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagrađujemo ulaznicama za predstavu "Dobra duša iz Sečuana"

Nagrađujemo ulaznicama za predstavu
NAGRADNA IGRA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.10.2014 / 15:41
Autor: ;i:3;s:6:
ZAGREB - Gradsko kazailšte Komedija i SEEbiz organiziraju nagradnu igru za predstavu DOBRA DUŠA IZ SEČUANA, koja će biti na programu u PONEDJELJAK 27.10. u 19.30 sati, u ZGK "Komedija", Kaptol 9, a darujemo 2x2 ulaznice.

Sudionici nagradne igre, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navodeime i prezime, točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto), e-mailadresu (obavezno) i broj telefona/mobitela.

Popis dobitnika objavljujemo na portalu. Ulaznice se podižu uz predočenje osobne iskaznice nadan predstave od 18.30 sati. Nagradno pitanje za predstavu DOBRA DUŠA IZ SEČUANA je: Kako se zove skladatelj hit-predstave DOBRA DUŠA IZ SEČUANA koja se izvodi u Zagrebačkom Gradskom Kazalištu "Komedija"?

Sudionici nagradne igre, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode ime i prezime, točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto), e-mail adresu (obavezno) i broj telefona/mobitela. Sve to šaljete na mail: sinisa.malus@seebiz.eu.

Bertolt Brecht: DOBRA DUŠA IZ SEČUANA

Prijevod: Ivan V. Lalić

Redatelj: Ivica Kunčević
Skladatelj: Veseljko Barešić
Scenski pokret: Milko Šparemblek
Kostimografkinja: Danica Dedijer
Scenograf: Vitold Košir
Dizajner svjetla: Zoran Mihanović
Jezična savjetnica: prof. Đurđa Škavić
Asistent redatelja: Lovro Krsnik
Asistentica kostimografkinje: Ana Marija Srhoj – Filipović

OSOBE:

Vang, vodonoša: Ronald Žlabur
1. bog: Adam Končić
2. bog: Saša Buneta
3. bog: Ivica Zadro
Šen Te, Šui Ta: Jasna Palić Picukarić
Jang Sun, pilot bez namještenja: Filip Juričić
Gospođa Jang, njegova majka: Nada Abrus
Policajac: Ljubo Zečević
Udova Šin: Vanja Ćirić
Muž: Vinko Kraljević
Žena: Jasna Bilušić
Nećak: Renata Sabljak
Kućevlasnica Mi Cu: Sanja Marin
Gospodin Šu Fu: Davor Svedružić
Starac: Nedim Prohić
Starica: Mirela Brekalo
Stolar: Željko Duvnjak
Nezaposleni: Ivan Magud
Tjelohranitelj: Lovro Krsnik
Djeca: Ema Landeka, Beata Pucarić
Narod: Luka Brezinščak, Vanja Dacović, Vlado Ledinščak, Ivan Babić, Lovro Matasić

Orkestar Kazališta Komedija: Koncert majstor: Melita Šafran (1. violina)
Ivan Zovko (2. violina), Maro Dujmić / Daniela Zmazek (viola), Vinko Grubešić (violoncello), Saša Špoljar (bass), Duško Zubalj (klavir), Stanko Radiković (flauta), Luko Stanović (1. klarinet), Tomislav Babić (2. klarinet), Juraj Janjić (trombon), Salih Sadiković (udaraljke)

Pretpremijera: 24. travnja 2014.

Svečana premijera: 25. travnja 2014.

MOŽE LI DOBAR ČOVJEK PREŽIVJETI U OVOM SVIJETU?

Što znači biti dobar? Kakva to dobra duša, čovjek u pravom smislu te riječi, može opstati u svijetu koji ga okružuje? Kako ostati čist i pošten u društvu koji izgleda kao da je stvoreno tako da jedino nagrađuje zlo?

Ova velika pitanja izranjaju iz novog repertoarnog odabira kazališta Komedija: „Dobre duše iz Sečuana" Bertolta Brechta. U predstavi koja nas vodi u siromašno predgrađe grada Sečuana, u dalekoj, bajkovitoj Kini nema dobrog rješenja za naše junake. Oni su plitki, sebični, gramzljivi. Možda bi i mogli biti plemenitiji, ali svijet u kojem žive im to ne dopušta. Nema za njih boljeg puta, a ne možemo se oteti dojmu da tih rješenja nema ni za nas, danas, u našem okruženju.

Jer priča kaže da je mala i jadna uličarka Šen Te bila toliko dobra u srcu da je dobila nagradu od bogova. I sve što je dobila dijelila je drugima, a oni su joj to vratili pohlepom, prijevarom i lažima. Zato se morala praviti da je netko drugi, netko vrlo sposoban, okrutan i zao. Tada je uspjela i dobila poštovanje drugih, dobila je njihovu pozornost i strah. Tako je bilo puno lakše opstati u svijetu. Samo kome je onda potrebna dobrota? Znači li to da je dobar ujedno i naivan, jadan i glup?

Brecht u svojim komadima uvijek poziva na promišljanje, na aktivno sudjelovanje u radnji, on nas čak poziva da sudimo likovima koje gledamo na pozornici, da im mi ponudimo izlaz.

Zato vam naš novi naslov, naša dobra duša iz Sečuana, nudi angažiranu večer u kazalištu. Na pozornici će vam se pokazati karakteri koje ćete voljeti i razumjeti ali i oni koje će te prezirati i osuđivati. Samo što ako se oni kriju u istoj osobi? Na vama je da ciničnim, razotkivajućim smijehom pokažete da ste odlučili: može li dobar čovjek preživjeti u ovom svijetu?

Tagovi: Dobra duša iz Sečuana, Gradsko kazalište Komedija
PROČITAJ I OVO
Digitalni juan veliki izazov za dolar
IZAZOVI
Digitalni juan veliki izazov za dolar
PEKING - Kina pobjeđuje SAD kada je riječ o inovacijama u internetskom novcu, postavljajući izazove statusu američkog dolara kao de facto monetarne rezerve.
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
KRIPTOVALUTE
Bitcoin u usponu, zaslužni Musk, Dorsey i Wood
NEW YORK - Turbulentni tjedan bio je i na tržištu kriptovaluta čija je tržišna kapitalizacija u utorak pala za 100 milijardi dolara u samo 24 sata.
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
SOLIDNO
Staničić: Na razini smo ciljanih 60 posto rekordne 2019. godine
ZAGREB - Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
RAST
Svjetska tržišta: Indeksi rastu na krilima dobrih rezultata kompanija
NEW YORK - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, pri čemu su na Wall Streetu dosegnule rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje boljim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima kompanija.
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
FOREX
Dolar ojačao prema košarici valuta drugi tjedan zaredom
LONDON – Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta porasla i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer ulagači zbog širenja delta soja koronavirusa i novih restriktivnih mjera nisu skloni rizičnijim investicijama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE