GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nada u cjepivo protiv koronavirusa podržava Wall Street

Nada u cjepivo protiv koronavirusa podržava Wall Street
AMERIČKO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2020 / 08:11
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica porasle, unatoč daljnjem širenju koronavirusa u SAD-u, jer su ulagače ohrabrile vijesti o mogućem cjepivu protiv tog virusa, pri čemu je Nasdaq indeks dosegnuo novu rekordnu razinu.

Dow Jones indeks ojačao je 9 bodova ili 0,03 posto, na 26.680 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,84 posto, na 3.251 bod, a Nasdaq 2,51 posto, na rekordnih 10.767 bodova.

Novi rekord Nasdaq indeksa zahvaljuje se snažnom rastu cijena dionica tehnoloških divova, kao što su Amazon.com i Microsoft.

Ostali su indeksi, pak, porasli zahvaljujući nadi ulagača da će uskoro biti razvijeno cjepivo protiv koronavirusa jer nekoliko projekata daje obećavajuće rezultate.

O tome posljednjih dana izvještavaju farmaceutske kompanije, kao što su AstraZenica, CanSino Biologics te partnerstvo između Pfizera njemačke biotehnološke kompanije BioNTech.

Zbog toga ulagači i dalje ignoriraju podatke o širenju koronavirusa. U svijetu je dosad tim virusom zaraženo više od 14 milijuna ljudi, a umrlo ih je gotovo 602 tisuće.

Samo u SAD-u broj umrlih premašio je 140 tisuća, a zaraženih 3,7 milijuna, pri čemu u 42 od 50 saveznih država broj zaraženih raste.

To će zasigurno usporiti oporavak američkog gospodarstva, pa se ulagači nadaju novim poticajnim fiskalnim mjerama, s obzirom da neke od sadašnjih poticajnih mjera ističu krajem mjeseca.

O tome će se ovoga tjedna raspravljati u Kongresu.

U fokusu ulagača su i kvartalna poslovna izvješća kompanija. Od 48 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, koje su dosad objavile izvješća, njih 77 posto ostvarilo je veću nego što se očekivalo dobit u drugom tromjesečju.

Doduše, očekivanja i nisu baš zavidna. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u drugom tromjesečju manje za 43,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

I na većini europskih burzi cijene su dionica jučer porasle. Doduše, londonski FTSE indeks oslabio je 0,46 posto, na 6.261 bod, no frankfurtski DAX ojačao je 0,99 posto, na 13.046 bodova, a pariški CAC 0,47 posto, na 5.093 boda.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, AstraZenica, CanSino Biologics, Amazon, Microsoft, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE