GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na skijanje će ove zime više od 120.000 Hrvata

Na skijanje će ove zime više od 120.000 Hrvata
SKIJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2021 / 08:51
Autor: SEEbiz / RTL Televizija
ZAGREB - Više od 120 000 Hrvata sprema se na skijanje: Rezervacije za su krenule, jedini problem je što 'hrvatski tjedan' pada u nezgodno vrijeme.

Prošle zime ih možda nije bilo, no ove, ljubitelji skijanja ponovno će okupirati europska skijališta. Najviše će ih, već po običaju biti u Sloveniji, Italiji, Austriji i Francuskoj. Sve veći broj skijaša zimski odmor provodi i BIH, u kojoj se ipak i nešto jeftinije prođe. U turističkim agencijama zadovoljni.

"Jako puno obitelji s djecom nam se javlja. Ljudi su se zaželjeli skijanja. Prošle godine ga jednostavno nije bilo iz nama svima poznatih razloga i vrlo smo zadovoljni, možemo reći da bilježimo upite i rezervacije na razini 2019. godine", kaže voditelj odjela skijanja u turističkoj agenciji Dalibor Čanaglić za RTL.

Rane rezervacije donose i cijene koje su 10 posto niže, no interes je toliki da na pojedinim skijalištima više nema slobodnih mjesta.

"Mi u ovom momentu doživljavamo čak i situacije da su neki hoteli, centri u pojedinim datumima rasprodani. Upiti za skijanje idu u velikoj mjeri i mi očekujemo jednu izvrsnu turističku skijašku sezonu", kaže predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK Boris Žgomba.

No neće sve proći tako glatko jer klasični hrvatski tjedan, kako kažu iz udruge ljubitelja skijanja pada u najgore vrijeme.

"Nova godina pada na subotu i skijanje može eventualno početi u nedjelju, a druga stvar što je to izrazito visoka sezona i cijene su paprene. Onaj tjedan iza koji je u biti pravi hrvatski tjedan su vlasti odlučile da nema praznika, tako da je to dosta problematično za roditelje", kaže predsjednik Hrvatske udruge ljubitelja skijanja Nino Stančić Vidrač.

Iako se smatra da na skijanje ipak idu oni nešto imućniji, cijena će mnogima ipak biti problem.

"Hajdemo sad uzet u obzir dva tjedna. Prvo, hrvatski tjedan 1.1., na 8.1. kada su cijene 50 posto više nego u tjednu kasnije. Ja bi rekao, u Austriji nemate hotela ispod 5000 kuna,7 polupansiona po osobi dok taj isti hotel tjedan kasnije možete naći za 3500. Razlika je znači od 20 do 50 posto", kaže voditelj odjela skijanja u turističkoj agenciji Dalibor Čanaglić.

Iz agencija ipak procjenjuju da će većina zažmiriti na više cijene i da bi se na skijališta na kraju moglo zaputiti više od 120 000 Hrvata.

Tagovi: skijanje, hrvatski turizam, Boris Žgomba
PROČITAJ I OVO
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Podravka i Adris najveći krivci za pad indeksa
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz slabiji promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE