GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na Kvarneru u srpnju 67 posto dolazaka i 66 posto noćenja u odnosu na lani

Na Kvarneru u srpnju 67 posto dolazaka i 66 posto noćenja u odnosu na lani
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2020 / 15:20
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Na području Primorsko-goranske županije ovog mjeseca do 20. srpnja ostvareno je 67 posto dolazaka i 66 posto noćenja gostiju u odnosu na prošlogodišnje rezultate, izvijestila je u srijedu direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić-Živadinov.

Rezultati su znatno bolji od očekivanih s obzirom da su turistički djelatnici u anketama navodili da bi bili zadovoljni i s 30 posto ostvarenog prošlogodišnjeg turističkog rezultata, rekla je ona na konferenciji za novinare.

Od početka 2020. godine do 20. srpnja u PGŽ-u je ostvareno 43 posto lanjskih dolazaka i 50 posto noćenja.

U usporedbi s rezultatima drugih hrvatskih regija te prosjekom u cijeloj zemlji, Primorsko-goranska županija je ostvarila najbolje rezultate i po broju noćenja i popunjenosti ukupnih komercijalnih kapaciteta u lipnju i dosadašnjem tijeku srpnja. Tako je u lipnju ostvarila 36 posto noćenja, a prosjek Hrvatske je bio 27 posto, te popunjenosti komercijalnog smještaja s 14,4 posto prema hrvatskom prosjeku od 10,6 posto. U srpnju, do 20. srpnja, indeks noćenja prema 2019. u PGŽ bio je 66, a popunjenosti komercijalnog smještaja 42,1.

U prvoj polovici godine najbolji rezultati u PGŽ ostvareni su na Krku, s 37 posto ukupnog turističkog prometa, te na opatijskoj i crikveničko-vinodolskoj rivijeri s po 13 posto. Po tipu smještaja na prvom mjestu su objekti u domaćinstvu s 37 posto udjela te kampovi sa 16 posto. I u srpnju je otok Krk prvi među subregijama, a slijede crikveničko-vinodolska rivijera i otok Rab.

Peršić-Živadinov je ustvrdila da se pokazala ispravnom strategija usmjerenja prema razvoju brendova i ulaganju u kvalitetu, što su pratile investicije u turizmu. Najkvalitetniji smještaj se prvi punio, rekla je. Drugi čimbenici koji su pomogli ostvarenju dobrog rezultata na Kvarneru su blizina destinacije te zadovoljstvo gostiju sigurnošću i standardom zdravstvene zaštite, ocijenila je.

U Karlovcu dvije trećine lanjskog polugodišnjeg prometa

Unatoč koronakrizi, karlovački turistički promet u prvih je šest mjeseci ostvario dvije trećine lanjskog.

Ukupno je u šest mjeseci ostvareno 8.825 dolazaka i 25.199 noćenja što je 65 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa.

Najveći broj turističkih noćenja u lipnju i srpnju ostvarili su uz domaće goste i gosti iz Njemačke, Poljske, Češke, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovačke i Mađarske.

"U Karlovac, grad na četiri rijeke, dolaze turisti i brojni izletnici koji obilaze najvažnije atrakcije, od Aquatike, preko Starog grada Dubovca, muzeja, Gradskog i Franjevačkog, te Muzeja domovinskog rata, a vole Žitnu lađu i plovidbu Kupom, parkove otkriju sami, kao i restorane koji primjerice Zagrepčanima i Riječanima predstavljaju vrlo dobar omjer cijene i kvalitete”, kaže Burić.

Direktoricu Burić posebno veseli porast broja posjetitelja sa zagrebačkog područja, Rijeke i Varaždina, na koje je Turistička zajednica grada fokusirana u svojim promotivnim kampanjama ovog ljeta.

Tagovi: Kvarner, hrvatski turizam, otok Krk, Irena Peršić-Živadinov
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE