GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Na godišnjoj razini pad cijena nekretnina u Zagrebu, rast na Jadranu

Na godišnjoj razini pad cijena nekretnina u Zagrebu, rast na Jadranu
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2015 / 14:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema Indeksu cijena nekretnina koje objavljuje Centar Nekretnina, tražene cijene nekretnina, na mjesečnoj razini više su za 0,7%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 0,3%.
Cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu u prosincu 2014. više su za 1,5% u odnosu na studeni 2014. Na godišnjoj razini, u odnosu na prosinac 2013. tražene cijene nekretnina u Zagrebu i okolici ostvarile su pad od 0,9%. Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu iznosila je 1.562 eura/m2, što je 0,9% više u odnosu na studeni, a 0,2% niže u odnosu na prosinac 2013. godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova u Zagrebu su pale u gotovo svim četvrtima. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od  2.028 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s prosječnom cijenom od 1.936 eura/m2.  Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u prosincu iznosi  1.133 eura/m2 te je to ujedno i jedina četvrt u kojoj je prosječna tražena cijena stana viša nego u istom mjesecu prošle godine (1,2%).

Na godišnjoj razini cijene nekretnina na Jadranu u laganom su rastu (0,5%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na studeni cijene su niže za 0,3%.

Tražena cijena kuća na Jadranu, u prosincu je iznosila 1.533 eura/m2 što je 0,3% manje nego prethodnog mjeseca, a 0,6% manje u odnosu na prosinac 2013. Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na studeni veća je za tek 0,1%, dok je na godišnjoj razini viša za 1,2% i iznosi 2.022 eura/m2. Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.  S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Zadarskoj županiji s cijenom od 1.718 eura/m2 te Istarskoj županiji s 1.731 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na studeni je niža za 0,7% i iznosi 1.574 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je viša za 1%.  Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na studeni 2014. godine 0,2% više, isto kao i u Rijeci (0,2%).  Prosječna tražena cijena stana u Splitu u prosincu iznosi 2.174 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.497 eura/m2. Prosječna tražena cijena stanova u Zadru u odnosu na prošli mjesec niža je za 0,2% i iznosi 1.853 eura/m2.
Tagovi: cijene nekretnina, tražene cijene nekretnina, Zagreb, Sesvete, Medveščak, Jadran, Istra, Zadar
PROČITAJ I OVO
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
NALIČJE
Prava istina o zabrani rada nedjeljom: Vlada ne može osigurati naplatu prekovremenog rada
ZAGREB – Prekovremeni rad u trgovini nije bio ni evidentiran ni plaćen kod 40,2 posto radnika, to je jedan od argumenata na koji se Vlada poziva kad navodi razloge koji su je motivirali na zabranu rada nedjeljom u trgovinama.
Od sada direktnim vozom na Zlatibor
POVEZANOST
Od sada direktnim vozom na Zlatibor

BEOGRAD - „Srbija voz“ saopštio je danas da se od 13. juna uvodi direktan voz sa stanice Beograd centar do stanice Zlatibor i sa stanice Zlatibor do stanice Beograd centar.

Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
CIJENE I TRŽIŠTE
Inflacija zasad nije pretjerana prijetnja, misle ECB i Fed
ANALIZA - S  inflacijom, porastom nameta i preniskim prinosima obveznica za ovu godinu, možemo ostati pozitivni u pogledu cijena dionica.
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
NEDELJNI PREGLED BSE
Beogradska berza: Indeksi pozitivni na nedeljnom nivou, promet anemičan
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze završili su poslednji trgovački dan u nedelji s mešovitim rezultatima, ali su u odnosu na prošlu sedmicu u minimalnom plusu, dok je aktivnost investitora ostala anemična.
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
LUKE
Početkom srpnja otvara se Sjeverna luka San Pelagio s 350 vezova
ROVINJ - Prizor nepraktičnog priveza brodica u više redova u rovinjskoj lučici Andana, odnosno u južnoj luci Svete Katarine, uskoro će postati dio prošlosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE