GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Muskov tweet katapultirao dogecoin i ostale kriptovalute

Muskov tweet katapultirao dogecoin i ostale kriptovalute
INFLUENCER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2022 / 21:39
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Po tko zna koji put se potvrdilo - Elon musk ima nemjerljiv utjecaj na tržište kriptovaluta.

Njegov današnji tweet u kojem je izrazio potporu kriptovalutama a posebno dogecoinu odmah je ostavio itekakvog traga na tržištu.

"Nastavit ću podržavati dogecoin", tvitao je Musk svojim pratiteljima kojih ima gotovo 99 milijuna.

Muskov tweet izazvao je pravi skok na tržištu, koje je stav najbogatijeg čovjeka na svijetu doživjelo kao znak obnovljenog povjerenja u kriptovalute, dok se postavljaju mnoga pitanja o budućnosti mnogih projekata i tvrtki.

Cijena dogecoina, koja je bila 0,052307 dolara minutu prije Muskovog tweeta, poslije je vrijedila 0,058037 dolara, što je povećanje od 8%, prema podacima tvrtke CoinGecko.

Slijedile su cijene ostalih kovanica. Bitcoin, najpopularnija kriptovaluta, ponovno je oživjela: cijena je skočila blizu 20.000 dolara, što je porast od 4,7% u posljednja 24 sata. Bitcoin je 18. lipnja pao na 17.677,43 dolara prije nego što se oporavio na 18.290,75 dolara neposredno prije Muskovog tweeta.

Ether, druga kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti, bio je večeras na 1.051,09 dolara, što je porast od 9% u posljednja 24 sata. Izvorni token platforme Ethereum pao je na samo 881 dolar prethodnog dana, što je najniži nivo od siječnja 2021.

Ether i bitcoin zajedno predstavljaju nešto više od 55% vrijednosti kripto tržišta, koja se često mijenja ovisno o njihovoj cijeni. Kripto tržište u cjelini poraslo je za 3,7% na 972 milijarde dolara u posljednjih sat vremena.

Tagovi: Elon Musk, kriptovalute, dogecoin, bitcoin, ether
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE