GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk tagirao bitcoin na Twitteru, najpoznatija kriptovaluta uzletjela 20%

Musk tagirao bitcoin na Twitteru, najpoznatija kriptovaluta uzletjela 20%
REAKCIJA TRŽIŠTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2021 / 21:34
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Vrijednost bitcoina je uzletjela danas za čak 20 posto nakon što je Elon Musk dodao hashtag #bitcoin na svoj Twitter profil.

Virtualna valuta je krenula snažno uvis oko 8,30 sati po srednjoevropskom vremenu, pri čemu je u roku od samo sat vremena njena vrijednost porasla za 5.000 dolara na 37.299 dolara, prema podacima portala CoinDesk, prenosi CNBC.

Digitalni novčić je tijekom trgovačkog dana nastavio rast dostižući u 13 sati po srednjoevropskom vremenu razinu od oko 37.653 dolara.

I pored današnjeg skoka vrijednosti, bitcoin je još uvijek za oko 13 posto ispod svog rekordne razine od 41.940 dolara zabilježene početkom siječnja, dok je od početka godine ojačao za oko 25 posto.

Muskovo dodavanje bitcoina na njegov Twitter profil uslijedilo je nakon silnih nagađanja o tome da li će direktor „Tesle“ kupiti bitcoine ili uvesti ovu kripto valutu u bilancu stanja te kompanije koja proizvodi električne automobile.

Ovaj američki milijarder je tagirao bitcoin nakon razmjene poruka na Twitteru sa Michaelom Sailorom, izvršnim direktorom softverske kompanije MicroStrategy prošlog mjeseca, do koje je došlo poslije Muskovog tvita da je u iskušenju da kupi ovu virtualnu valutu.

Ilustracija: bitcoin.com

Tagovi: Elon Musk, bitcoin, Twitter, kriptovalute
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE