GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk: Rudari bitcoina obećali da će objaviti podatke o potrošnji energije

Musk: Rudari bitcoina obećali da će objaviti podatke o potrošnji energije
RUDARENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2021 / 19:54
Autor: SEEbiz / vidi.hr
NEW YORK - Elon Musk je na svojem Twitter profilu objavio da se sastao s vodećim sjevernoameričkim rudarima bitcoina kako bi raspravili o zabrinutostima vezanim uz korištenje energije.

Ovo dolazi nekoliko tjedana nakon što je njegova tvrtka Tesla odlučila obustaviti prodaju vozila za bitcoine zbog enormnog povećanja potrošnje električne energije koja se najvećim dijelom dobiva iz fosilnih izvora.

Tesla je početkom godine kupio bitcoine u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, čime je popularnoj kriptovaluti odmah porasla vrijednost, a potom je započeo prodaju vozila za bitcoine, vjerujući da će tako izbjeći utjecaj banaka, financijskih institucija i preprodavača na cijene svojih automobila i kupcima omogućiti kupnju električnih automobila po povoljnijim cijenama.

Samo mjesec dana kasnije Musk je temeljem izvještaja o velikim količinama električne energije koja se troši na rudarenje bitcoina obustavio prodaju automobila za kriptovalute, no kako se čini, još uvijek se nada da bi takva trgovina mogla biti moguća ukoliko se transparentno pokaže koliko je energije i iz kojih izvora utrošeno na "kopanje".

Najveći korporativni vlasnik bitcoina Michael Saylor (prema Forbesu), objavio je na Twitteru da je on organizirao taj sastanak i kaže da su se sudionici dogovorili da će osnovati Savjet Bitcoin Minera. Grupa želi standardizirati i promovirati transparentnost u korištenju energije, a unutar nje se nalaze veliki igrači iz industrije korporativnog rudarenja koji uključuju Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings i Riot Blockchain.

Prema Musku, taj sjevernoamerički minerski savjet uskoro će objaviti detaljni izvještaj o potrošnji energije i izvorima energije koja se troši na rudarenje, kako bi se vidjelo koliko brige rudari uopće vode oko tranzicije na obnovljive izvore energije, što je vlasniku Tesle i SpeceX-a od velike važnosti da bi nastavio s promoviranjem trgovanja pomoću kriptovaluta.

Tagovi: rudarenje bitcoina, Elon Musk, Tesla, Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Michael Saylor
PROČITAJ I OVO
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE