GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Musk ponovo izazvao pad bitcoina

Musk ponovo izazvao pad bitcoina
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 14:34
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Izvršni direktor Tesle Elon Musk svojim je tvitom ponovo izazvao pad bitcoina.

Najpopularnija kriptovaluta potonula je više od šest posto nakon što je Musk objavio tvit kojim sugerira da više nije zaljubljen u bitcoin.

Izvršni direktor Tesle tvitao je meme o paru koji se razišao zbog muškog partnera citirajući stihove Linkin Parka, dodavši hashtag # Bitcoin i emoji slomljenog srca.

Bitcoin je pao za 4% na cijenu od 36.981 dolara oko pet sati ujutro u petak, prema podacima Coin Metricsa. Slijedili su i drugi digitalni novčići, s time da je ether kriptovaluta broj 2 umanjio 5% na 2662 dolara, a dogecoin - Muskov omiljeni kripto - potonuo je gotovo 5% na oko 37 centi.

Bitcoin je imao divlju godinu koja je u travnju dosegla rekordnu razinu od više od 64.000 američkih dolara, da bi se sljedeći mjesec srušila na gotovo 30.000 američkih dolara. Sada je više od 40% iznad najniže razine, no kad gledamo od početka godine još uvijek je u plusu za gotovo 30%.

Ovo nije prvi put da su Muskovi tvitovi o kriptovalutama uzdrmali tržište. U svibnju je rekao da će Tesla prestati prihvaćati bitcoin kao način plaćanja zbog zabrinutosti zbog njegove potrošnje energije, brišući stotine milijardi dolara vrijednosti s cijelog kripto tržišta u jednom danu. Kako smo pisali u kolumni, netko bi ga već jednom trebao zaustaviti, njegov utjecaj na tržišta jednostavno je neprimjeren.

Tagovi: bitcoin, Elon Musk, kriptovalute, Tesla
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE