GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MUP počinje provjeru poslovanja Montenegro Airlnesa

MUP počinje provjeru poslovanja Montenegro Airlnesa
PROVJERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2015 / 09:10
Autor: SEEbiz / CdM / Dan
PODGORICA - Inspektori za privredni kiriminal Ministarstva unutrašnjih poslova počeće ove sedmice provjeru poslovanja kompanije Montenegro Airlines, piše Dan.
Kompanija MA je posljednjih godina često bila u žiži javnosti zbog finansijskog poslovanja, a odluka o provjeravanju finansijskih izvještaja kompanije donesena je tokom prošle sedmice, saznaje Dan iz više izvora.

U petak je Odbor direktora MA za vršioce dužnosti postavio Lidiju Pantović i Draška Popovića.

Kada je 2013. godine Daliborka Pejović preuzela kormilo u kompaniji, ona je počela da prijavljuje sporne detalje iz finansijskog izvještaja bivše uprave.

Novi upravni odbor podnio je prijavu tužilaštvu zbog 16 miliona eura koji nijesu bili prijavljeni u izvještaju iz 2012. godine, pa je na kraju godine navedeno da je kompanija bila u minusu 19 miliona eura.

Međutim, ispostavilo se da je stvarni gubitak preduzeća u tom periodu bio 35,3 miliona eura. Taj gubitak utvrđen je nakon što je nova uprava angažovala novu revizorsku kuću.

Ukupan gubitak MA u 2013. godini iznosio je 40,5 miliona eura. Korekcija gubitaka prikazana je u revizorskom izvještaju u ukupnom iznosu od 16,74 miliona eura, od čega se na gubitak odnosi 16,07, a korigovan je i minus od 674 hiljada eura u stavci rezerve, koje su za taj iznos umanjene sa 2,068 miliona na 1,394 miliona eura.

Gubitak koji je ta kompanija napravila u 2013. godini iznosio je 5,2 miliona eura, odnosno na kraju godine ukupan akumulirani gubitak iznosio je 40,5 miliona eura, a samo u 2012. kompanija je napravila minus od 5,9 miliona eura.

Državna komanija je posljednjih godina dobijala višemilionsku državnu pomoć, a prošle sedmice je Vlada dala saglasnost da refinansiraju pet kredita kod komericijalnih banaka čija je ukupna vrijednost preko šest miliona eura.

Tagovi: Montenegro Airlnes, MUP Crne Gore, Lidija Pantović, Živko Banjević
PROČITAJ I OVO
Otkazan ITB Berlin
LOŠE VIJESTI
Otkazan ITB Berlin
ZAGREB - ITB Berlin, vodeći svjetski putnički i turistički sajam ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. ožujka.
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
RASPRODAJA
Najgori tjedan za europske dionice od listopada 2008.
FRANKFURT - Stoxx600 je tijekom tjedna izgubio otprilike 12,7%, što je najgore od listopada 2008. u jeku globalne financijske krize.
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
CLOSING BELL BSE
Novi pad indeksa na Beogradskoj berzi, Messer u fokusu
BEOGRAD – Na Beogradskoj berzi je nastavljen pad cena akcija i poslednjeg radnog dana u nedelji, a ukupan promet je, zahvaljujući trgovanju državnim obveznicama, skočio na 1,24 milijarde dinara (10,5 miliona evra).
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX potonuo ispod 1.900 bodova
ZAGREB - Četvrti pad u posljednjih pet trgovina dovoljno govori o sentimentu na Zagrebačkoj burzi.
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
FOREX
Dolar oslabio, trgovci u strahu od epidemije koronavirusa
LONDON - Dolar je danas oslabio prema jenu i švicarskom franku u nervoznoj trgovini na međunarodnim tržištima valuta budući da je širenje koronavirusa potaknulo strah od recesije, natjeravši trgovce na kupnju imovine koju smatraju sigurnim ulaganjem u nesigurnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE