GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mudrinić ostaje na čelu Nacionalnog vijeća za konkurentnost

Mudrinić ostaje na čelu Nacionalnog vijeća za konkurentnost
NVK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2012 / 20:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na sjednici Nacionalnog vijeća za konkurentnost danas su imenovani novi članovi Vijeća iz redova Vlade, gospodarstvenika, akademske zajednice i sindikata.
Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, ponovno je izabran za predsjednika Vijeća, a potpredsjednici su Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb i Goran Radman, dekan Veleučilišta Vern, priopćeno je iz Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

"Hrvatska je u kritičnoj fazi - moramo se mijenjati, a nismo se za to dovoljno osposobili. Hrvatskoj je nužno potreban konsenzus svih snaga o tome kakvu budućnost želimo, vizija koja će biti iznad političkih podjela, oko koje ćemo se svi složiti", rekao je Mudrinić najavljujući da će Vijeće u idućem razdoblju održati tematske sjednice i odrediti se oko aktualnih izazova hrvatskog društva.

Nacionalno vijeće za konkurentnost djeluje kao nezavisno savjetodavno tijelo sastavljeno od predstavnika četiri interesne skupine s ciljem poticanja dijaloga privatnog i javnog sektora, razvijanja konsenzusa o glavnim ekonomskim pitanjima s kojima se Hrvatska suočava, uočavanja jakih i slabih strana hrvatskog gospodarstva, te preporukama politika i mjera koje će pridonijeti dugoročno održivom poboljšanju konkurentnosti Hrvatske.

Tako će u Vijeću Vladu RH predstavljati Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Slavko Linić, ministar financija, Arsen Bauk, ministar uprave, Gordan Maras, ministar poduzetništva, Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta i Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinsko sustava.

Iz redova gospodarstvenika novi članova Vijeća su Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a i predsjednik NVK, Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, Filip Filipec, predsjednik Uprave Tehnike, Matko Bolanča, predsjednik Uprave Plive Hrvatska, Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska, Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara, Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa, Tomislav Thür, izvršni direktor Ina, PF Korporativni poslovi i Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela.

Ujedno su potvrđeni članovi sindikalni središnjica - Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata i Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Akademsku zajednicu u Vijeću će predstavljati Goran Radman, dekan Veleučilišta Vern, Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, Slavica Singer, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te Željko Potočnjak, profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U cilju jačanja dijaloga, partnerstva i konsenzusa o programima i politikama ključnim za konkurentsko napredovanje hrvatskog gospodarstva u radu Nacionalnog vijeća za konkurentnost sudjelovati će, osim članova Vijeća, i istaknuti gospodarstvenici, znanstvenici i druge osobe iz javnog života, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Ivica Mudrinić, Nacionalno vijeće za konkurentnost, Radimir Čačić, Goran Radman, Božo Prka, Branko Grčić, Gordan Maras, Slavko Linić
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE