GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MONSTAT: Rast broja turista i putnika u vazdušnom i željezničkom saobraćaju

MONSTAT: Rast broja turista i putnika u vazdušnom i željezničkom saobraćaju
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2012 / 11:05
Autor: SEEbiz
  PODGORICA - U martu je Crnu Goru posjetilo 21.900 turista, koji su ostvarili 80.744 noćenja. U odnosu na isti mjesec prošle godine, broj dolazaka je veći za 18,3, a noćenja za 14,8 odsto, saopštio je MONSTAT.
Od ukupnog broja noćenja 73,47 odsto su ostvarili strani gosti. U strukturi njihovih noćenja, najviše su boravili turisti iz Srbije (15,7%), Bosne i Hercegovine (12,1%), Rusije (11,7%), Albanije (4,7%), Makedonije (3,2%), Italije (3,1%) i Hrvatske (2,7%). Ostali strani gosti su ostvarili 46,8 odsto noćenja.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta, najviše se boravilo u primorskim mjestima (74,9%), Glavnom gradu (10,5%), a zatim planinskim mjestima (9,3%) i ostalim mjestima.

Broj prevezenih putnika na aerodromima u martu 2012. godine, u odnosu na isti period prošle godine, bilježi rast od 11,7 odsto, a robe pad za 13,2 odsto.

Broj putnika koji su prevezeni redovnim avio prevozom bilježi rast za 15,4 odsto. Takođe, i broj putnika prevezenih vanrednim letovima bilježi rast od 21,3 odsto u odnosu na mart 2011.

I željeznički prevoz bilježi rast broja preveženih putnika - u martu ih je bilo 4,4 odsto više, dok prevoz robe bilježi pad za 42,5 odsto u odnosu na period od prije godinu dana.

Ukupan promet robe u pomorskom saobražaju je veći za 23,5 odsto, ali je broj prevezene robe manji za 3,3 odsto u odnosu na mart 2011..

I broj putnika prevezenih u drumskom saobraćaju u martu 2012, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, bilježi pad za četiri odsto, a prevezna roba za čak 39,7 odsto. U lokalnom saobraćaju, prevezeno je takođe manje putnika - 18,8 odsto u odnosu na treći mjesec prošle godine.

Tagovi: turizam, crnogorski turizam, MONSTAT, vazdušni saobraćaj, željeznički saobraćaj
PROČITAJ I OVO
Oprezna trgovina na europskim tržištima
TRŽIŠTE KAPITALA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim se burzama u četvrtak ujutro trguje oprezno jer nakon višetjednog rasta cijena dionica ulagači trenutno nisu skloni dodatno riskirati zbog daljnjeg brzog širenja koronavirusa u Europi.
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
CIJEPLJENJE
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
ZAGREB - Kao distributer za sva cjepiva protiv korone u Hrvatskoj izabrana je tvrtka Medoka koja mora osigurati skladištenje i distribuciju cjepiva.
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
PSIHOLOGIJA
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
ZAGREB - Cijena izgleda nikad povoljnija, a odbrojavanje do isteka popusta visi vam nad glavom - bolje je da kupite odmah.
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica dosegnule nove rekordne razine, zahvaljujući nastavku euforije u vezi cjepiva protiv covida-19 i nadi ulagača u nove poticajne mjere u američkom gospodarstvu.
Wall Street: Slabiji podaci s tržišta rada spustili indekse
KOREKCIJA
Wall Street: Slabiji podaci s tržišta rada spustili indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina jer su ulagače pokolebali slabiji nego što se očekivalo podaci s tržišta rada, kao i vijesti o daljnjem širenju koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE