GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mirko Šundov vojni predstavnik RH pri NATO-u i EU-u

Mirko Šundov vojni predstavnik RH pri NATO-u i EU-u
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2011 / 19:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, hrvatski predsjednik Ivo Josipović imenovao je general bojnika Mirka Šundova na dužnost vojnog predstavnika Oružanih snaga Republike Hrvatske pri Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji u sastavu Stalne misije RH pri Sjevernoatlanskom savezu, sa sjedištem u Bruxellesu, priopćio je u srijedu Ured predsjednika.
Josipović je tu odluku donio na prijedlog ministra obrane Davora Božinovića, a uz prethodnu konzultaciju s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem. Imenovanje stupa na snagu 1. prosinca.

Hrvatski predsjednik primio je u srijedu načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnika Dragu Lovrića i novoimenovanog vojnog predstavnika OSRH pri NATO-u i EU-u general bojnika Šundova.

Razgovaralo se o zadaćama koje obnašaju naši predstavnici u tijelima Saveza i pri Europskoj uniji te o operacijama koje se provode, a u kojima sudjeluju Oružane snage Republike Hrvatske.

Predsjednik Josipović naglasio je značaj i ulogu vojnog predstavnika Hrvatske u NATO-u i EU, a posebno u kontekstu budućeg članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Jednako tako bilo je riječi o budućem angažmanu i razini ambicija Hrvatske u vojnim aktivnostima i operacijama NATO saveza i EU-a.

General bojnik Šundov diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti, magistrirao i doktorirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Završio je Ratnu školu "Ban Josip Jelačić" te više različitih tečajeva u RH i inozemstvu od kojih su najznačajniji: tečaj za visoke dužnosnike u misijama UN-a, tečaj za visoke dužnosnike - Centar za sigurnosne studije "George C. Marshall", te pilot tečaj o NATO-u.

Obnašao je različite dužnosti u OSRH, a najznačajnije među njima su: zapovjednik IV.brigade Zbora narodne garde, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Zbornog područja Split, načelnik Uprave za školstvo Glavnog stožera HV, zamjenik zapovjednika Zbornog područja Ston, zapovjednik Zbornog područja Knin, zapovjednik Zapovjedništva za obuku, zapovjednik Ratne škole "Ban Josip Jelačić", zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku i ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" i zapovjednik Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

Odlikovan je s više odlikovanja i medalja među kojima su: Red Nikole Šubića Zrinskoga, Red bana Josipa Jelačića, Red hrvatskog trolista, Red hrvatskog pletera i Spomenica Domovinskog rata 1990.-1992.
Tagovi: Mirko Šundov, NATO, Europska unija, Hrvatska vojska, Ivo Josipović, Davor Božinović, Drago Lovrić
PROČITAJ I OVO
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
PREPORUKE
SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta
WASHINGTON - Američki State Department rekao je u ponedjeljak kako će preporuku građanima da ne putuju u određene države proširiti na oko 80% zemalja diljem svijeta zbog "rizika bez presedana za putnike" uslijed pandemije covida-19.
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
ROBA
Zbog Brexita sve više robe isporučuje se preko Sjeverne Irske
LONDON - Sve više kompanija isporuke roba između Irske i Velike Britanije preusmjerava preko Sjeverne Irske da bi izbjegle birokraciju i kašnjenja nakon brexita, tvrde u dublinskoj luci.
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski investitori oprezni, dolar tone sve dublje
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta, ponajviše cijena dionica u tehnološkom sektoru, dok podršku tržištima pruža odluka o nastavku poticajne monetarne politike u Kini.
Wall Street skliznuo s rekordnih razina
PAD
Wall Street skliznuo s rekordnih razina

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina, a najviše su pale cijene dionica u tehnološkom sektoru jer su ulagači oprezni uoči objave poslovnih rezultata kompanija iz tog sektora.

Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
PREPORUKE
Goldman Sachs: Ulažite u euro, zaboravite dolar
NEW YORK - Analitičari Goldman Sachsa preporučuju investitorima da ulažu dugoročno u euro u trenutku kad je dolar dotaknuo najniže razine u mjesec i pol dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE