GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mirela Holy: Gradnja na Marjanu vjerojatno će se zabraniti

Mirela Holy: Gradnja na Marjanu vjerojatno će se zabraniti
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.01.2012 / 16:40
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
ZAGREB - Na čelo Ministarstva zaštite okoliša i prirode ovoga tjedna je došla Mirela Holy, predsjednica SDP-ova Savjeta za zaštitu okoliša, koja je od 2001. do 2005. godine i sama “pekla zanat” u tadašnjemu Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja.
Što se ustroja Ministarstva tiče Holy kaže kako su sigurne Uprava za zaštitu okoliša, Uprava za zaštitu prirode i Uprava za inspekcijske poslove u kojoj bi bili sektori inspekcije zaštite okoliša, te inspekcije zaštite prirode.

- Voljela bih imati i upravu za održivi razvoj, koja bi trebala biti središnje koordinativno tijelo za prijedloge različitih programa, mjera i rješenja vezanih uz politiku održivog razvoja za sve druge resore, rekla je.

Dosadašnje Ministarstvo je s nešto manje od 700 djelatnika imalo proračun oko 600 milijuna kuna, no naš će proračun zbog štednje biti srezan, dodaje.

- No politika zaštite okoliša, prirode i energetske učinkovitosti se, uostalom, i ne financira iz proračuna Ministarstva, nego iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je do sada godišnje uprihođavao oko 1,2 milijarde kuna, kaže Holy.

O gradnji na Marjanu kaže da mora pričekati što će reći struka zaštite prirode.

– Uprava za zaštitu prirode odbila je dati suglasnost, a resorno Ministarstvo za prostorno uređenje reklo je kako ne postoje potrebe za donošenjem prostornog plana, što mi se čini neobičnim tumačenjem. Mi svakako namjeravamo razmotriti prijedlog prema kojemu bi resor zaštite prirode, koji je sad u mojemu ministarstvu, Marjan proglasio višom zaštićenom kategorijom. Na taj način na Marjanu bi se onemogućila gradnja, no prvo moram vidjeti što će reći struka zaštite prirode, i postoje li posebna prirodna obilježja koja bi nam omogućila da se podigne razina zaštite tog područja, zaključuje.

www.slobodnadalmacija.hr
Tagovi: Mirela Holy, Marjan, prostorno uređenje, zaštita prirode, nekretnine, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode
PROČITAJ I OVO
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE