GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo gospodarstva tužilo Bandića zbog gradnje fontana

Ministarstvo gospodarstva tužilo Bandića zbog gradnje fontana
TUŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2013 / 11:45
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva tužilo je Grad Zagreb i njegova gradonačelnika Milana Bandića prekršajnom sudu u Zagrebu zbog nezakonite gradnje pothodnika i fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice.
Tužba je podnesena 20. prosinca 2012. godine, a ako ministarstvo Ivana Vrdoljaka dobije taj spor, Gradu Zagrebu prijeti novčana kazna od 50.000 do milijun kuna, dok bi Bandić morao platiti od 10.000 do 100.000 kuna, piše Večernji list.

U Ministarstvu gospodarstva kažu da su tužbu zbog Bandićevih fontana podnijeli jer smatraju da je ugovor za njihovu gradnju nezakonito sklopljen bez provedenog postupka javne nabave. Ministarstvo gospodarstva je još prije Grad Zagreb prijavilo zbog fontana Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave od koje je traženo da poništi ugovor o gradnji pothodnika i fontana, vrijedan 18,4 milijuna kuna, a koji je Bandić sklopio s konzorcijem građevinara predvođenih tvrtkom Mešić.com. Naime, glavni projekt za fontane i pothodnike izmijenjen je u svibnju 2012., dok je ugovor za njihovu gradnju sklopljen u ožujku. A izmjenama glavnog projekta promijenjeni su tehnički uvjeti iz natječajne dokumentacije pa u Ministarstvu tvrde da se zbog toga moralo provesti novo nadmetanje i sklopiti novi ugovor. Uprava za javnu nabavu Ministarstva koje je tada vodio Radimir Čačić prvu je žalbu Komisiji zbog Bandićevih fontana podnijela potkraj kolovoza, a drugu za Vrdoljakova mandata lani u prosincu.

U objema žalbama traženo je da se ugovor za fontane poništi i da se Grad Zagreb kazni iznosom od 10 do 20 posto vrijednosti ugovora. No, Državna komisija je neposredno uoči otvaranja fontana u prosincu prvu žalbu odbila proglasivši se nenadležnom za taj slučaj, a druga je odbijena jer ju je Komisija ocijenila nepravodobnom. Bandić se tako u slučaju fontana zasad izvukao na formalnostima. No osim Prekršajnog suda prijeti mu tužba i Upravnom sudu jer Ministarstvo može pokrenuti i upravni spor za taj slučaj. U Ministarstvu kažu da će o tome odlučiti nakon analize rješenja komisije.

Tagovi: Bandićeve fontane, Milan Bandić, Ivan Vrdoljak, Mininstarstvo gospodarstva, Prekršajni sud, Grad Zagreb
PROČITAJ I OVO
Rekordni priljev kapitala na tržište kriptovaluta
KRIPTOVALUTE
Rekordni priljev kapitala na tržište kriptovaluta
NEW YORK - Iako je pozitivni niz bitcoina prekinut, investitori i dalje ulažu velike svote u kriptovalute.
Čudo zvano GameStop: Mali investitori bacili na koljena velike fondovske igrače
KATAPULT
Čudo zvano GameStop: Mali investitori bacili na koljena velike fondovske igrače
NEE YORK - Dionice GameStopa prošle su godine u travnju vrijedile samo 2,80 dolara, a u srijedu su se mogle prodati za nevjerojatnih 340 dolara.
Grantham: Burzama prijeti jedan od najvećih lomova u povijesti
UPOZORENJE
Grantham: Burzama prijeti jedan od najvećih lomova u povijesti
NEW YORK - U Goldman Sachsu odbacuju tvrdnju da su burze jako precijenjene. S obzirom na prinose obveznica i cijenu novca, indeksi se i dalje trguju ispod povijesnog prosjeka, rekli su svojim klijentima.
Nastavak anemične trgovine na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
Nastavak anemične trgovine na Beogradskoj berzi
BEOGRAD – Pokazatelji o današnjem prometu na domaćem tržištu akcija i vrednostima indeksa Beogradske berze i dalje su tmurni.
Slovenija izdala 60-godišnje euroobveznice
OBVEZNICE
Slovenija izdala 60-godišnje euroobveznice
LJUBLJANA - Slovenija se u srijedu na međunarodnom financijskom tržištu zadužila za 500 milijuna eura putem državnih obveznica sa 60-godišnjim dospijećem, što je najduža ročnost do sada, objavilo je slovensko ministarstvo financija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE