GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ministarstvo: Do uređenja regulative ne kažnjavamo građane zbog razdjelnika

Ministarstvo: Do uređenja regulative ne kažnjavamo građane zbog razdjelnika
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2016 / 13:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike za sljedeću će ogrjevnu sezonu imati regulativu kojom će riješiti otvorena pitanja u toplinarstvu, a do tada neće kažnjavati građane, odgovorili su u utorak iz Ministarstva na upit Hine produžava li se rok za ugradnju razdjelnika topline.

"Ministarstvo je već intenzivno krenulo sa sveobuhvatnom pripremom zakonskih i podzakonskih rješenja, koja bi se imala primijeniti u sljedećoj sezoni grijanja. Razgovaramo sa svim dionicima i javnost ćemo upoznati na vrijeme s novim rješenjima. Za sljedeću sezonu grijanja imat ćemo definirane zakonske podloge, modele i pravilnike kojima ćemo riješiti otvorena i goruća pitanja u toplinarstvu. Novi zakon će riješiti probleme, a do tada nećemo kažnjavati građane", kažu u Ministarstvu.

Kako piše današnji Jutarnji list, obveza ugradnje razdjelnika topline za zgrade do 70 stanova koja je po Zakonu o tržištu toplinskom energijom trebala biti obavljena do kraja ove godine, odgađa se do sljedeće ogrjevne sezone.

U Ministarstvu kažu da su zajedno s Vladom, a uzimajući u obzir mnoga otvorena pitanja krajnjih korisnika u području toplinarskog sustava, kao prioritet svojih napora odredili upravo kvalitetno rješavanje problema razdjelnika i općenito toplinarstva, kroz kreiranje novog sveobuhvatnog normativnog okvira kojim bi se nezadovoljstvo krajnjih korisnika dovelo na najmanju moguću mjeru.

"Stoga Ministarstvo zaštite okoliša i energetike planira razna poboljšanja u području toplinarstva koji se imaju riješiti ne samo kroz zakonske i podzakonske propise, nego i kroz edukaciju krajnjih korisnika, kao i uključivanje širokog spektra stručnog i znanstvenog kadra u osiguranju kvalitete izrade propisa. Cilj nam je postići cjelovita, a ne kao do sada, parcijalna rješenja u području toplinarstva", navodi se u odgovoru koji je Ministarstvo uputilo Hini.

Prema Zakonu o tržištu toplinskom energijom, u zgradama s više od 70 stanova razdjelnici su trebali biti ugrađeni do kraja 2015. godine, a u ostalim zgradama do kraja 2016. godine. No, u lipnju ove godine tadašnji ministar gospodarstva Tomislav Panenić suspendirao je primjenu zakona na zgrade koje imaju do 70 stanova pa inspektori ne kažnjavaju one koji nisu ugradili razdjelnike.

Tagovi: razdjelnici, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike
PROČITAJ I OVO
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE