GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Miljenko Živaljić predsjednik Uprave Zagrebačke banke

Miljenko Živaljić predsjednik Uprave Zagrebačke banke
ZABA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2014 / 09:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor Zagrebačke banke na svojoj jučerašnjoj sjednici donio je odluku o imenovanju predsjednika i članova Uprave Zagrebačke banke.

Ovom odlukom, uz uvjet prethodnog dobivanja suglasnosti Hrvatske narodne banke, četverogodišnji mandat Uprave počinje od 6. veljače 2015.

Miljenko Živaljić imenovan je predsjednikom Uprave Zagrebačke banke, dok će funkciju zamjenika predsjednika Uprave obnašati Romeo Collina. Članovima Uprave imenovani su i dosadašnji članovi Uprave Daniela Roguljić Novak, Marko Remenar i Nikolaus Maximilian Linarić te novi članovi  -  Lorenzo Ramajola i Dijana Hrastović.

Podsjećamo, Nadzorni odbor Zagrebačke banke još je krajem siječnja ove godine odredio Miljenka Živaljića, sadašnjeg člana Uprave Zagrebačke banke za financije, mandatarom za sastav Uprave Banke u narednom mandatu te mu dao ovlaštenje da Nadzornom odboru predloži sastav Uprave.
Miljenko Živaljić kao predsjednik Uprave bit će nadležan za sljedeće organizacijske dijelove/članice Grupe Banke: Ured Uprave, Identitet i komuniciranje, Unutarnja revizija, Pravni poslovi, Praćenje usklađenosti, Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma, Istraživanje tržišta i prigovori, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Leasing Croatia;
Romeo Collina kao zamjenik predsjednika Uprave bit će nadležan za područje Upravljanja ljudskim resursom te će koordinirati područja Podrške bankarskom poslovanju, Upravljanja financijama te Upravljanja i kontrole rizika;
Daniela Roguljić Novak kao članica Uprave bit će nadležna za područje Maloprodaje;
Marko Remenar kao član Uprave bit će nadležan za područje Korporativnog i privatnog bankarstva te Investicijskog bankarstva i financijskih tržišta;
Lorenzo Ramajola kao član Uprave bit će nadležan za područje Upravljanja financijama;
Dijana Hrastović kao članica Uprave bit će nadležna za područje Podrške bankarskom poslovanju;
Nikolaus Maximilian Linarić kao član Uprave bit će nadležan za područje Upravljanja i kontrole rizika.


Životopisi predloženih članova u narednom mandatu Uprave:

Miljenko Živaljić (rođ. 1961.) diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalnu karijeru započinje 1986. u INA OKI-u. Nakon toga prelazi u Grad Zagreb, gdje od 1998. obnaša funkciju pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo. 2000. godine preuzima funkciju člana Uprave Hrvatske radiotelevizije. U razdoblju od 2001. do 2006. obnaša funkciju člana Uprave u Francku d.d. 2006. godine pridružuje se Zagrebačkoj banci kao direktor Upravljanja financijama, a 2007. postaje član Uprave Zagrebačke banke. Tijekom ovog razdoblja obnašao je i funkciju člana Nadzornog odbora u UniCredit Bank d.d., Mostar (tada UniCredit Zagrebačka banka BH) i društvu Istraturist. U razdoblju od 1999. do 2000. bio je član Nadzornog odbora Zagrebačke banke.

Romeo Collina (rođ. 1953.) diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu Sapienza u Rimu. 1981. godine započinje profesionalnu karijeru u Banco di Roma u Maloprodaji u Italiji, a 1989. godine preuzima funkciju voditelja poslovnog odnosa u Investicijskom bankarstvu u podružnici u New Yorku. 1991. godine prelazi u podružnicu u Chicagu gdje 1993. godine preuzima funkciju direktora podružnice. 1997. godine imenovan je na funkciju zamjenika direktora podružnice u New Yorku. 2000. godine preuzima funkciju direktora podružnice u Londonu, a 2004. godine imenovan je za direktora Međunarodnog odjela i međunarodne podružnice, zadužen za budžete i komercijalne aktivnosti međunarodnih podružnica sa sjedištem u Rimu. 2008 godine pridružuje se Bank Austriji kao direktor Regionalnog menadžmenta za Maloprodaju CEE divizije u Beču, a 2009. preuzima funkciju direktora za diviziju Maloprodaje u CEE. U svibnju 2010. u ATF Bank preuzima funkciju zamjenika Predsjednika Uprave, gdje je u listopadu 2010. imenovan na funkciju Predsjednika Uprave. Nakon prodaje ATF Bank, imenovan je direktorom za Specijalne kredite u Rizicima za Italiju, a u travnju 2014. imenovan je zamjenikom izvršnog direktora za Upravljanje rizicima u Italiji.

Daniela Roguljić Novak (rođ. 1965.) diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te završila postdiplomski iz područja Prava Europske unije na King’s College u Londonu u Velikoj Britaniji. Započela je profesionalnu karijeru u Zagrebačkoj banci 1989. u Korporativnom bankarstvu, nakon toga prelazi u Pravne poslove te u Međunarodni odjel – korespondentno bankarstvo, međunarodno financiranje i tržište kapitala. 2003. preuzela je funkciju  direktorice Velikih sustava u korporativnom bankarstvu. 2009. imenovana je direktoricom Maloprodaje i članicom Uprave Zagrebačke banke, a istu funkciju obnaša i danas.

Marko Remenar (rođ. 1977.) diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i magistrirao na katedri za računovodstvo i financije Sveučilišta u Manchesteru u Velikoj Britaniji. Započeo je profesionalnu karijeru 2002. kao pripravnik i specijalist u području Tržišta kapitala. 2004. postaje direktor Tržišta kapitala i 2006. direktor Investicijskog bankarstva i financijskih tržišta. 2007., kao direktor Investicijskog bankarstva i financijskih tržišta, imenovan je članom Uprave Zagrebačke banke, a istu funkciju obnaša i danas.

Lorenzo Ramajola (rođ. 1975.) diplomirao je ekonomiju na Sveučilištu Carlo Cattaneo - LIUC u Italiji. 2004. pridružuje se UniCreditu u Holdingu u Uredu za integraciju. 2008. godine prelazi u UniCreditovu članicu Grupe - ATF Bank u Kazahstanu na funkciju direktora za Planiranje i kontrolu te Upravljanja aktivom i pasivom i Upravljanja kapitalom, gdje od srpnja 2011. godine obnaša funkciju člana Uprave zaduženog za upravljanje financijama. Nakon prodaje ATF Bank, u kolovozu 2013. godine vraća se u UniCredit Grupu, u  odjel M&A  (Spajanja i preuzimanja).

Dijana Hrastović (rođ. 1969.) diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesionalnu karijeru započinje u Zagrebačkoj banci kao pripravnica i kasnije u odjelu Upravljanja rizicima. 1995. prelazi u odjel Razvoja proizvoda, gdje je 1997. imenovana direktoricom odjela. 1998. imenovana je na funkciju regionalne direktorice u Maloprodaji, a 2000. postaje zamjenica direktorice Maloprodaje. Slijedom strukturnih promjena u Maloprodaji imenovana je direktoricom Regije Zagreb jug 2003. Dvije godine kasnije, 2005., postavljena je na funkciju direktorice Obiteljskog bankarstva u Maloprodaji, koju je obnašala iduće četiri godine. 2009. širi svoje profesionalno iskustvo na drugim tržištima i u međunarodnom okruženju. Slijedi prelazak u Bank Austriju - CEE diviziju, prvo na mjesto direktorice Marketinga i segmenata u Maloprodaji za CEE regiju, a nakon toga preuzima funkciju direktorice Upravljanja zemalja u razvoju, s glavnim fokusom na tržišta Češke i Slovačke i projekt spajanja dvije banke. Naposlijetku, 2013. postavljena je na funkciju direktorice Marketinga i segmenata u UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia u Češkoj.

Nikolaus Maximilian Linarić (rođ. 1973.) diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Beču. Prije nego što se pridružio Grupi UniCredit 2003. profesionalno iskustvo stjecao je i nadograđivao radom u različitim područjima gospodarstva (između ostalog upravljanju nekretninama i projektima) i pravnih poslova – javnog, građanskog, kaznenog, trgovačkog, poslovnog prava – u nekoliko austrijskih i međunarodnih tvrtki i odvjetničkih društava. Nakon što se pridružio UniCreditu, radio je u području Upravljanja međunarodnim kreditnim rizicima, Country Desk-u za Bugarsku, Rumunjsku i Srbiju. Ovo iskustvo obilježilo mu je karijeru jer je od 2005. do 2010. boravio u Beogradu, u Srbiji te je obnašao niz rukovodećih funkcija na području upravljanja rizicima za maloprodajno i korporativno bankarstvo. Nakon povratka u Austriju, imenovan je direktorom odobravanja kreditnog rizika za Srednju i Istočnu Europu i članom Kreditnog odbora UniCredit Bank Austrije do 2011., kada je imenovan članom Uprave Zagrebačke banke za područje Upravljanja i kontrole rizika.

Tagovi: Miljenko Živaljić, Zagrebačka banka, Marko Remenar, Daniela Roguljić Novak, Romeo Collina
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Na početku smo dugoročnog trenda rasta cijene bakra
BAKAR
Goldman Sachs: Na početku smo dugoročnog trenda rasta cijene bakra
NEW YORK - Cijene bakra u utorak su porasle na najvišu razinu od ožujka 2013. godine, dosegnuvši 7.719 američkih dolara po metričkoj toni nakon jače proizvodne aktivnosti od očekivane u Kini i Južnoj Koreji.
Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
BEOGRAD - Promet na domaćem tržištu akcija znatno se oporavio danas, najviše zahvaljujući trgovanju akcijama Naftne industrije Srbije, dok su BELEX indeksi ostvarili mešovite rezultate.
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
OGRANIČENJA
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
PARIZ - Oko 70 posto svih svjetskih odredišta u posljednjih mjesec dana ublažilo je ograničenja putovanja te sada samo jedno od četiri i dalje drži svoje granice potpuno zatvorenima za međunarodne turiste, podaci su iz novog izdanja izvješća o ograničenjima putovanja Svjetske turističke organizacije (UNWTO).
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi ponovno snažno porasli, već treći dan zaredom, pa su im dobitci u tom razdoblju premašili tri posto.
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
SHOPPING
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
ZAGREB - Covid-19 možda ipak neće potpuno ugroziti blagdanske kupovine, iako zbog zabrinutosti kupci namjeravaju oprezno trošiti - u prosjeku sedam posto manje nego lani, a mijenjaju se i način i mjesto kupovine pa se rast očekuje samo u segmentu internetske potrošnje, dok će sve ostalo pasti, pokazalo je istraživanje Deloittea.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE