GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Pozivam Karamarka na debatu

Milanović: Pozivam Karamarka na debatu
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2015 / 15:18
Autor: SEEbiz / H
NOVA GRADIŠKA - Na zamolbu da komentira izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kako neće dozvoliti da ga se suprotstaviti predsjedniku Vlade kao da su"ovnovi na brvnu" premijer Zoran Milanović se nasmijao i rekao: "Ja imam posao, odgovornost. Mislim da će se rezultati vidjeti nakon tri, a ne nakon pet godina kako oni kažu.
"Kakva je to usporedba, ovan i brvno", upitao je premijer.

Mianović je ocijenio i da Karamarko "ako želi biti hrvatski premijer mora malo izaći iz sjene predsjednice, jer ona govori o stvarima za koje nije nadležna".

"Neka izađe iz sjene i idemo razgovarati, to ne mora biti svađa. Nemam vremena za to", kazao je Milanović i pozvao Karamarka da izađe sa svojim viđenjem političke ekonomije, poreza, ustroja države, Europskog vijeća, europskog semestra.

"Pozivam protukandidata na debatu", dodao je.

Zašto ga ne pozovete da razgovarate, pitali su novinari premijera, a on odgovorio; "Pa mi razgovaramo u Saboru, već tri godine".

"Pa nije bilo ni jednog zakonskog prijedloga. Pozivam protukandidata na debatu. Ako se netko naziva šefom opozicije, javnost unaprijed mora znati s kim ima posla. Idemo karte na stol. Za to imam vremena, a ne za ove priče za privlačenje pažnje", poručio je Milanović.

Predsjednik Vlade nije odgovorio je li mu ministar Hajdaš Dončić ponudio ostavku nakon odustajanja od monetizacije autocesta.

"Od monetizacije javnog duga se nije odustalo. Čak ako hoćete to je u kompetenciji ministra financija. Ovdje se radi o monetizaciji javnog duga, smanjenju javnog duga", istaknuo je. Ponovio je "da se moramo izvući iz ralja kamata, jer kamate nas ne ubijaju, ali nas oštećuju".

Milanović je rekao da je odluka o odustajanju od monetizacije autocesta donesena nakon razgovora unutar vlade.

Tagovi: Zoran Milanović, Tomislav Karamarko, Siniša Hajdaš Dončić, monetizacija autocesta
PROČITAJ I OVO
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
VODA I TRŽIŠTE
Trgovina vodom na burzi: Tko će profitirati?
NEW YORK - Na robnoj burzi u Chicagu investitori odnedavno mogu trgovati i - vodom. S jedne strane to bi gradovima i poljoprivrednicima moglo olakšati planiranje opskrbe vodom, ali kritičari su zabrinuti.
Ljubljanska burza bilježi najveći rast prometa u regiji
REGIONALNA TRŽIŠTA
Ljubljanska burza bilježi najveći rast prometa u regiji
ANALIZA - Zagrebačka burza je zabilježila rast od samo 4%, čime je ostala ispod prosjeka u usporedbi s dvoznamenkastim rastom ostalih regionalnih burzi.
Statista i ITB Berlin: Globalni prihodi od turizma i putovanja u 2021. mogli bi porasti 50 posto
PROGNOZE
Statista i ITB Berlin: Globalni prihodi od turizma i putovanja u 2021. mogli bi porasti 50 posto
LONDON - Unatoč pandemijskoj krizi i velikom padom turizma u 2020. te nastavku negativnih trendova na početku 2021., svjetski turistički analitičari i stručnjaci ipak predviđaju određeni oporavak tržišta s mogućim povećanjem globalnog prihoda od putovanja i turizma za više od 50 posto u odnosu na 2020.S
EU će morati uvoziti šećer, proizvodnja pala 10%
ŠEĆER
EU će morati uvoziti šećer, proizvodnja pala 10%
BRUXELLES - Proizvodnja šećera u EU i Velikoj Britaniji od prošlogodišnjeg roda šećerne repe mogla bi biti niža za 10 posto u odnosu na prethodnu godinu, pa će EU morati uvoziti šećer, prenosi internet portal agroklub.rs.
U Sloveniji 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja
PIVO
U Sloveniji 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja
LJUBLJANA - Zbog epidemije koronavirusa slovenski pivari imaju na tržištu i u zalihama najmanje 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja, obznanilo je Udruženje slovenskih pivovara te pozvalo vladu na hitnu pomoć.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE