GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milanović: Hrvatska je danas bolja nego prije četiri godine

Milanović: Hrvatska je danas bolja nego prije četiri godine
OPROŠTAJ OD BANSKIH DVORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2016 / 10:50
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Vlada premijera Zorana Milanovića u četvrtak održava svoju zadnju sjednicu. Predsjednik Vlade u svom se uvodnom obraćanju zahvalio svima koji su ih podupirali.

- Mi smo zatekli avion s praznim kokpitom, bez kontrole. Mi smo mu vratili letnu konfiguraciju', kazao je Milanović. Dodao je da je njegova Vlada zaustavila negativne trendove pada u 2009. i 2010. godini.

- Zemlja ima pozitivan rast. Sve što god pogledate je dobro, kazao je Milanović prilikom otvaranja sjednice Vlade.  

Osvrnuo se i na poslovnu klimu, kao i na indeks poslovnosti za koji je rekao da je prvi ili drugi najviši u Europi.

- Hrvatska je danas bolja. Puno je razloga za spokojstvo, za ljudski mir. Bili smo narodna Vlada, građanska Vlada. Građani su to na izborima prepoznali i vratili su se u velikom broju, rekao je Milanović, izrazivši zahvalnost svim građanima koji su svoju potporu pokazali i na proteklim izborima.

- Prva stvar koju smo napravili u mandatu bila je ukidanje zakona, koji je predviđao da ovrha u Hrvatskoj bude privatan biznis, kazao je Milanović.

Dodao je da su ostali postupci njegove Vlade bili isključivo u službi zadržavanja socijalnoga standarda. Njegova je Vlada, kazao je Milanović, imala jaku socijalnu i ljudsku komponentu. Istaknuo je pomoć građanima koji imaju kredite u švicarcima, pomoć u otpisu dugova, kao i čuvanje socijalne države i krčenje šume propisa. Milanović je istaknuo i smanjenje poreza na plaću, koji je bio prohibitivno visok. Dodao je da su svi parametri u Hrvatskoj pozitivni, ali iznio i očekivanje da rezultati zadnjega kvartala prošle godine pokažu izrazito visok rast hrvatskog gospodarstva.

Dotaknuo se Milanović i svojih političkih protivnika, kojima se također zahvalio na kritikama, koje su ih poticale da budu još bolji. Spomenuo je i probleme oko privatizacije autocesta, što je bilo aktualno pitanje u njegovoj Vladi.

- Autoceste neće prestati biti naše, kazao je Milanović, objasnivši da su u Vladi samo željeli olakšati život hrvatskih građana, koje dug autocesta zapravo samo guši.

Ljudska su prava bila od iznimne važnosti za Milanovićevu Vladu.

- Branitelje smo također u ovoj teškoj krizi, koju smo zatekli na početku, uspjeli zaštititi od bolnih rezova, kazao je Milanović, naglasivši da je njegova Vlada bila narodna.

- Svi ćemo nastaviti raditi na tome da od Hrvatske napravimo zemlju na koju ćemo svi biti posebni. Bit će to ljepotica koju ćemo ljubomorno čuvati, ali koje se nećemo stidjeti. Bit će to naša Hrvatska, zaključio je Milanović uvod u Sjednicu, još se jednom zahvalivši svima na potpori.

Tagovi: Zoran Milanović, Vlada RH, monetizacija autocesta, ovrhe
PROČITAJ I OVO
Luda priča iz Norilska: Rudarenje bitcoina stiglo i do Arktičkog kruga
KRIPTOVALUTE
Luda priča iz Norilska: Rudarenje bitcoina stiglo i do Arktičkog kruga
NEW YORK - Ruska kompanija izabrala je grad Norilsk, smješten iznad Arktičkog kruga, kao centar za rudarenje bitcoina.
Minerali: Evo zašto Norvežani imaju razloga za zadovoljstvo
RESURSI
Minerali: Evo zašto Norvežani imaju razloga za zadovoljstvo
OSLO - U Norveškoj je otkriveno ogromno nalazište takozvanih kritičnih sirovina. Ono bi, kako se očekuje, moglo smanjiti ovisnost EU-a o sirovinama iz Rusije i Kine.
Beogradska berza: Slab promet, indeksi u minusu
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Slab promet, indeksi u minusu
BEOGRAD – Početak nove trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi doneo je dalji pad prometa i BELEX indeksa.
I njemački ugostitelji na rubu izdržljivosti
NA RUBU
I njemački ugostitelji na rubu izdržljivosti
BERLIN - Ugostitelji diljem Europe strahuju za egzistenciju, tako i u Njemačkoj. U sličnoj situaciji su i vlasnici malih trgovina i obrtnici. Mnogima državna pomoć stiže prekasno.
Zagrebačka burza: Nastavak pada indeksa, turistički sektor pod pritiskom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavak pada indeksa, turistički sektor pod pritiskom
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je nastavak silaznog trenda na Zagrebačkoj burzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE