GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milano: Izložba Davora Rostuhara "Hrvatska iz zraka"

Milano: Izložba Davora Rostuhara
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2015 / 18:09
Autor:
MILANO - Hrvatska iz zraka, hvaljeni projekt jednog od najpoznatijih hrvatskih fotografa Davora Rostuhara, u Milanu gostuje u sklopu programa “Expo in città”, što se održava u okviru svjetske priredbe EXPO,  koju će vidjeti milijuni posjetitelja.
Izložba koju je podržao i ugledni National Geographic bit će postavljena u samom središtu Milana, duž jedne od najfrekventnijih gradskih ulica, Corso Garibaldi.

Rostuhar je Hrvatsku iz zraka fotografirao punih sedam godina u sva četiri godišnja doba. Rezultat su fascinantne fotografije na kojima su prikazane prirodne ljepote i veličanstveno kulturno naslijeđe koje naša zemlja baštini.  Projekt je multimedijalan – Uz 60 fotografija velikog formata na panelima, posjetitelji cće na infopunktu koji se napaja isključivo sunčevom energijom moci vidjeti i video instalaciju. I paneli s fotografijama također se napajaju sunčevom energijom, te noću svjetla daju poseban ugođaj izložbi.  Rostuhar tako šalje važnu poruku o obnovljivim izvorima energije, što je i jedna od glavnih tema svjetske priredbe EXPO 2015.

Milano, grad EXPO-a, prvi ce izvan hrvatskih granica ugostiti ovaj projekt koji je u Hrvatskoj s velikim uspjehom predstavljen u 11 hrvatskih gradova te je istu vidjelo više od pola milijuna posjetitelja. Izložba že biti postavljena od 17. lipnja do 1. srpnja. U ta se dva tjedna lipnja u Milanu očekuje više od 6 milijuna posjetitelja iz cijeloga svijeta.  Projekt “Hrvatska iz zraka” u Milano dovode generalna konzulica RH u Milanu Iva Pavić i direktor Hrvatske turisticke zajednice u Milanu, Branko Curić, u suradnji s Gradom Milanom i Gospodarskom komorom Grada Milana.

Milano je grad s najviše konzularnih predstavništava na svijetu.  Na svečanosti otvaranja očekuje se niz uglednika iz gospodarskog, kulturnog i političkog života Milana te konzularnih izaslanika. Projekt su podžzali HTZ, Zaklada Hrvatska Kuća, Ministarstvo kulture, Ministarstvo poljoprivrede,  TZ Grada Zagreba.

Tijekom cijelog trajanja izložbe, Atlantic grupa predstavit ce globalno svoj novi brand – tehnološki moderan stroj Cedevita koji funkcionira na principu sms poruke kojom prolaznici mogu odabrati okus pića.
Tagovi: Davor Rostuhar, Hrvatska iz zraka, Milano, National Geographic, Iva Pavić, Branko Curić, Expo
PROČITAJ I OVO
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
OMF
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi (OMF) krajem ovogodišnjeg svibnja imali su 2,07 milijuna članova, što je za 37,6 tisuća više nego godinu ranije, dok im je imovina porasla za 12,8 milijardi kuna, premašivši 125 milijardi, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
BRODARSKO TRŽIŠTE
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
ANALIZA - Mnogi smatraju porast ili smanjenje indeksa vodećim pokazateljem budućeg gospodarskog rasta.
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
OBVEZNICE
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
LJUBLJANA - Slovenija je uspješno izdala prvu obveznicu održivosti u kojoj su sredstva od emisije namijenjena financiranju isključivo održivih projekata. Dospijeće je 10 godina, a prinos do dospijeća 0,170 posto.
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ISPRAVLJENA GREŠKA
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ZAGREB - Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se 'zazelenila'.
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
ZATVARANJE
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
LISABON - Strože covid mjere bit će nametnute lisabonskoj regiji, dok vlasti nastoje držati pod kontrolom porast broja zaraženih koji prijeti portugalskoj turističkoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE