GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Milan Božić još pet godina direktor Banjalučke berze

Milan Božić još pet godina direktor Banjalučke berze
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.11.2020 / 08:01
Autor: SEEbiz
BANJA LUKA - Milan Božić ponovo je imenovan za direktora Banjalučke berze.

Božić, koji je dugogodišnji direktor Banjalučke berze, a kojemu je mandat istekao 28. septembra, dobio je nakon provedenog javnog konkursa saglasnost Komisije za hartije od vrijednosti za novi mandat koji traje pet godina.

- Nakon razmatranja dostavljenog zahtjeva utvrđeno je da imenovani ima visoku stručnu spremu naučnog stepena magistra ekonomskih nauka, da je od 13.06.2001. godine do danas zaposlen na Berzi na mjestu direktora, da je izabran na osnovu provedenog javnog konkursa objavljenog na internet stranici Berze 15.09.2020. godine čime su ispunjeni uslovi za imenovanje za direktora Berze, navodi se u rješenju Komisija za hartije od vrijednosti RS.

Nakon što je Upravni odbor Banjalučke berze raspisao konkurs za izbor direktora Berze sredinom septembra, a na sastanku Konkursne komisije 28.09.2020. godine konstatovano da je Milan Božić kao kandidat dostavio urednu dokumentaciju uz prijavu i da ispunjava uslove za obavljanje funkcije na koju se prijavio. Narednog dana, 29. septembra, donesena je odluka o njegovom imenovanju za direktora.

Potvrda imenovanje stigla je od Komisije za hartije od vrijednosti koja je na sjednici održanoj 5. novembra dala saglanost za Božićevo imenovanje.

Tagovi: Milan Božić, Banjalučka berza
PROČITAJ I OVO
Novi rekord cijena zlata
ZLATO
Novi rekord cijena zlata
LONDON - Cijene zlata dosegnule su rekordno visoku razinu u četvrtak i zabilježile svoj najbolji mjesec u više od tri godine, potaknute očekivanjima smanjenja kamatnih stopa u SAD-u i snažnom potražnjom u sigurnom utočištu.
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
PAD
Proizvodnja mleka u Srbiji pala više od 20%
BEOGRAD - Mleko kao jedan od osnovnih prehrambenih proizvoda u Srbiji postaje sve deficitarniji, što pokazuje i podatak da je proizvodnja mleka u četvrtom tromesečju 2023. u odnosu na isti period prethodne godine opala za 20 odsto.
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
VELIKE KUPNJE
Bitcoin ETF-ovi u dva mjeseca prikupili više od 500.000 bitcoina
NEW YORK - Devet novih promptnih Bitcoin fondova kojima se trguje na burzi akumuliralo je više od 500 000 Bitcoina od pokretanja u siječnju, a njihova imovina sada čini 2,54% trenutne cirkulirajuće ponude.
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
LUKSUZ
Iduće godine kreće talijanski luksuzni vlak, cijene su paprene
RIM - Rezervacije za novi talijanski vlak "La Dolce Vita Orient Express" otvaraju se u utorak.
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
RAST
Azijska tržišta: Rast japanskih i kineskih indeksa
TOKYO - Japanske i kineske dionice porasle su u petak, dok je većina tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji zatvorena zbog državnih praznika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE