GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mihajlović: Jabuka laže, nisam rekao da imam četiri doktorata

Mihajlović: Jabuka laže, nisam rekao da imam četiri doktorata
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2012 / 21:28
Autor: SEEbiz / Jutarnji.hr
ZAGREB - Tko je Darko Mihajlović? Odgovor na to pitanje zainteresirao je proteklog tjedna značajan dio hrvatske, pa i regionalne javnosti, otkako je čovjeka s ovim imenom i prezimenom novinar HTV-a Aleksandar Stanković ugostio u svojoj emisiji “Nedjeljom u dva”.

U uvodnom prilogu ovog talk-showa Mihajlovića je novinar Ivan Jabuka gledateljima predstavio kao ekonomskog analitičara i hiperpoliglota s četiri doktorata. Urednik i voditelj Aleksandar Stanković u nastavku emisije s Mihajlovićem razgovarao o ekonomskim temama, a Mihajlović je na ta pitanja odgovarao.

Kasnije će se pokazati da je Darko Mihajlović (57), “kao obični knjigovođa” (kako je sam sebe nazivao u emisiji), pobrao gotovo nepodijeljene simpatije gledateljstva, ali veliki se obrat događa u ponedjeljak, kada novinari nekoliko portala počinju istraživati koje sve doktorate ima Stankovićev gost, i ima li ih uopće. Cijela priča poprima skandalozne razmjere kada se u nju umiješa i vodstvo HRT-a, koje se ispričalo gledateljima jer ih je Mihajlovićevim gostovanjem “dovelo u zabludu”, pepelom su se počeli posipati novinari Jabuka i Stanković.

Kako ste se osjećali kada ste poklopili slušalicu, zavalili se u fotelju i pomislili... “gostovat ću kod Stankovića u
Novinar Jabuka Ivan Jabuka izjavio je da vas je pitao o vašim doktoratima te kako ste mu vi odgovorili koje sve imate doktorate. Što je od toga istina?

- Istina je sljedeća: točno je da me je gospodin Jabuka pitao o mojim doktoratima, na što sam mu ja skrenuo pozornost da se ne radi o doktoratima, nego o specijalističkoj naobrazbi iz četiri područja: matematičkih metoda za ekonomske analize, prava međunarodnih transakcija, marketinga i sociologije.

Evo citiram Jabuku: “U razgovoru s njim i na snimanju, decidirano je rekao da je završio Ekonomski fakultet te da ima čak četiri doktorske disertacije. To je ponovio nekoliko puta i pred ekipom koja je bila na snimanju, a to su snimatelj i tonski snimatelj. Kada sam upitao koje su to, odgovorio je da su s područja ekonomije, menadžmenta, prava i sociologije. Na moj ponovljeni upit kako to da se u intervjuu za 24 sata spominju četiri fakulteta, bez ijednog doktorata, kazao je da je novinarka pogrešno napisala”. Kako to komentirate?

- Tvrdnje gospodina Jabuke ne odgovaraju istini, zaključuje Mihajlović.

www.jutarnji.hr

Tagovi: Darko Mihajlović, Ivan Jabuka, Aleksandar Stanković, Nedjeljom u 2
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
ZAGREB - I početak prosinca donio je optimizam na Zagrebačkoj burzi. Indeksi su u plusu već peti uzastopni tjedan, a ovoga se puta rast dogodio uz veći volumen prometa.
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE