GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mihajlović: I mene je čudilo zašto me Stanković zove u emisiju

Mihajlović: I mene je čudilo zašto me Stanković zove u emisiju
TRAKAVICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2012 / 21:12
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB - Iako je u 'Nedjeljom u 2' predstavljen kao ekonomski analitičar iza kojeg su čak četiri doktorske disertacije, Darko Mihajlović sad tvrdi kako od formalnog obrazovanja ima samo osnovnu školu i brzi tečaj knjigovodstva, piše Novi list.
- Nikad nisam nikome rekao da imam doktorske disertacije ili bilo što drugo. Iskreno, osobno sam se i više nego vi čudio kad su me pozvali u Nedjeljom u 2. Ne znam što se to dogodilo. Suradnici gospodina Stankovića rekli su mi da ćemo razgovarati o ekonomiji i EU-u i pristao sam doći kako bih o tome govorio iz svoje knjigovodstvene perspektive, ispričao je za Novi list Mihajlović koji je u popularnoj HTV-ovoj emisiji gostovao ovu nedjelju.

Tom prilikom izrekao je nekoliko oštrih tvrdnji. Primjerice, da je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić 'izuzetan logističar i organizator za male projekte', ali i da su njegove najave otpuštanja radnika 'klasičan neoliberalni trik koji u sebi ima vrlo snažne elemente fašizma'.

Vladi je, pak, savjetovao da se u slučaju odluke o davanju hrvatskih autocesta u koncesiju odmah odu prijaviti u DORH zbog štete koji bi na taj način nanijeli državi.

- Možda su od nekog u usko stručnim, knigovodstvenim krugovima saznali o meni. Ne znam. Možda se tada ljudima svidjelo to što ja govorim po savjesti i postavljam jednostavna pitanja sa svojim skromnim znanjem knjigovođe. Nemojte gledati titule, zatvorite oči i samo me slušajte i prema tome prosuđujte o meni. Spreman sam se kao knjigovođa u svakom trenutku argumentima sučeliti sa svim tim akademicima i političarima. Časopisu Nexus, koji se bavi više znanstvenom fantastikom i u kojem surađuju čudaci poput mene, dao sam 2005. intervju baš o temama svjetske ekonomije i EU-u. Četiri godine kasnije opet su me molili za intervju zato što se obistinilo ono što sam 2005. predvidio, rekao je Mihajlović koji sada prognozira da ga idućih godina sigurno više neće pozivati na HTV zbog stavova koje je zastupao u 'Nedjeljom u 2'.

Stanković je kako to da je odlučio ugostiti upravo Mihajlovića. Nije o njemu puno znao prije nego su u emisiji sjeli jedan nasuprot drugog.

- Uočio sam Mihajlovića u Hrvatska uživo i na nekom okruglom stolu što ga je vodila Mirjana Rakić i bio mi je zanimljiv kao potencijalan sugovornik. Ne provjeravamo svoje goste, tako da uistinu ne znam ima li Mihajlović te doktorate ili ne. Nakon emisije pričao je da je radio za Plivu i Privrednu banku, nešto oko Medikola. Ali, ključno je, mislim, da treba promovirati nove ljude, a ne da se stalno vrte jedni te isti. Zato nisam htio zvati Santinija ili Vedriša, nego, eto, Mihajlovića i uvjeren sam da ono što je govorio ne treba samo tako odbaciti, rekao je Stanković za Novi list.

Tagovi: Darko Mihajlović, Aleksandar Stanković, Nedjeljom u 2, Radimir Čačić
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
ZAGREB - I početak prosinca donio je optimizam na Zagrebačkoj burzi. Indeksi su u plusu već peti uzastopni tjedan, a ovoga se puta rast dogodio uz veći volumen prometa.
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE