GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Metronet najavio snažniji iskorak prema pružanju usluga sigurnosti IT sustava

Metronet najavio snažniji iskorak prema pružanju usluga sigurnosti IT sustava
ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2016 / 11:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Metronet je u petak 25. studenoga 2016. u kongresnoj dvorani zagrebačkog hotela Antunović održao svoj prvi poslovni skup s tematikom računalne sigurnosti.
Na događaju koji je privukao značajnu pozornost domaćih IT profesionalaca okupilo se gotovo 200 predstavnika hrvatskih tvrtki i tijela državne i lokalne uprave.

Metronet je na ovom skupu najavio snažniji iskorak prema pružanju usluga sigurnosti IT sustava. Predstavljena je bogata lepeza usluga iz tog segmenta , a javnost je po prvi put upoznata s činjenicom da je Metronet nedavno postao Intel security (McAfee) Tier 1 partner na čijim tehnološkim rješenjima temelji dio svojih usluga.

Skup su obilježila i izvrsna predavanja eminentnih hrvatskih stručnjaka iz područje sigurnosti i računalne sigurnosti doc.dr.sc. Roberta Kopala, znanstvenog direktora tvrtke IN2data i prodekana za istraživanje i razvoj na Visokom učilištu Algebra te doc.dr.sc. Tonimira Kišasondija, docenta na Fakultetu organizacije i informatike. Gosti predavači su prisutnima govorili o općenitim problemima sigurnosti i našim uobičajnim šablonskim pristupima toj tematici, a dali su i niz primjera ugroze i obrane poslovnih IT sustava od napada, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Uz njih su na skupu govorili Sanjin Katinić, Metronetov član Uprave za prodaju i marketing i Zdenko Vrdoljak, član Uprave za tehniku.

Članovi Uprave Metroneta su predstavili niz usluga i rješenja iz područja sigurnosti IT sustava koje su objedinjene pod zajedničkim nazivom m|Security. Prisutne su upoznali i s ljudskim, tehnološkim i organizacijskim potencijalima koje Metronet kvalificiraju za bavljenje ovako zahtjevnom tematikom.

Pored cijelog niza kompetencija, certifikata i standarda istaknuli su i jednu od najvažnijih poluga za pružanje visokokvalitetnih usluga iz računalne sigurnosti, Metronetov SOC (Security operation center) koji radi u režimu 24x7.

Tagovi: Metronet, sigurnost IT sustava, Intel, McAfee, Sanjin Katinić, Zdenko Vrdoljak
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Investitori oprezni na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni na početku tjedna
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u ponedjeljak trguje oprezno zbog rekordnog rasta broja zaraženih od koronavirusa u SAD-u i Europi, što podržava strahovanja od usporavanja oporavka globalnog gospodarstva od koronakrize.
Analitičari predviđaju: Vrijednost unce srebra skače na 40 dolara
PLEMENITI METALI
Analitičari predviđaju: Vrijednost unce srebra skače na 40 dolara
NEW YORK - Budući da još uvijek ne izgleda da će najveće središnje banke okončati svoju izuzetno labavu monetarnu politiku, neke bi kategorije imovine još uvijek mogle znatno podići vrijednost u budućnosti.
Vrijednost bitcoina uzletjela na najvišu razinu od početka 2018.
KRIPTOVALUTE
Vrijednost bitcoina uzletjela na najvišu razinu od početka 2018.
NEW YORK - Bitcoin je posljednjih tjedana ponovno vruć i narastao je iznad 13.000 američkih dolara, što je najviša vrijednost od siječnja 2018.
Lokalna putovanja ostat će na vrhu liste za 55 posto Hrvata
PUTOVANJA
Lokalna putovanja ostat će na vrhu liste za 55 posto Hrvata
ZAGREB - Lokalna putovanja ostat će na vrhu liste za 55 posto Hrvata, piše u nedjelju Večernji list navodeći istraživanje Booking.coma prema kojemu će u postpandemijsko vrijeme turisti tražiti sigurnost destinacije.
Svjetska tržišta: Koronavirus i neizvjesnost u vezi poticaja pritisnuli indekse
PRITISCI
Svjetska tržišta: Koronavirus i neizvjesnost u vezi poticaja pritisnuli indekse
LONDON - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale zbog neizvjesnosti u vezi novih poticajnih mjera u američkom gospodarstvu i zabrinutosti ulagača zbog nepopustljivog širenja koronavirusa u svijetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE