GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mesić: Ulaganja u infrastrukturu velika prilika za regiju

Mesić: Ulaganja u infrastrukturu velika prilika za regiju
KINA-REGIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2014 / 12:27
Autor: SEEbiz
MAKAO - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić održao je govor na početku Petog Međunarodnog foruma infrastrukturnih investicija i građevine u Makau na kojem sudjeluje i izaslanstvo CSEBA-e (Chinese Southeast Europe Business Association).
Mesić je istaknuo kako povezivanje infrastrukture u Jugoistočnoj Europi predstavlja vrlo izazovnu temu, no nudi i vrlo velike prilike.

- Izazovi pred nas postavljaju vrlo važno pitanje: jesmo li sposobni prepoznati važnost infrastrukture i imamo li viziju njezina razvoja? Kao i u slučaju prilika, odgovor treba glasiti: što se više približimo jedni drugima, bit će lakše pretvoriti Jugoistok Europe u regiju mira, sigurnosti i stabilnosti, poručio je Mesić.

Smatra kako tema infrastrukture ne može biti sagledavana izvan konteksta ekonomskog razvoja u cjelini.

- Insrastruktura je ključna za razvoj. Ako prihvatimo da to jest tako, moramo se zapitati koja je svrha infrastrukture i može li investicija u razvoj infrastrukturne mreže biti opravdana. Radi se o znatnim investicijama. Investicije u željeznicu ili cestogradnju su besmislene ako ih ne prati paralelni razvoj proizvodnje. S druge strane, loša infrastruktura indikator je lošeg stanja nacionalne ekonomije. Mislim na željezničke i cestovne kompanije. Znam o čemu govorim jer moja je zemlja Hrvatska upravo najbolji primjer tome, rekao je Mesić.

Posljednjih desetljeća još je jedan oblik infrastrukture dobio na važnosti: telekomunikacijska infrastruktura. Moderne telekomunikacije i njihova mreža omogućuju povezivanje ekonomije u sekundi. Primjer: IT odjeli američkih banaka su u Indiji.

Infrastruktruru moramo sagledati u cjelini, poručuje Mesić.

- I ovdje imam primjer iz Hrvatske. U bivšoj Jugoslaviji Zagrebačke željeznice (tadašnji naziv za HŽ) ukinula je veliki broj neprofitabilnih lokalnih linija. Važnije linije je zadržala jer one su donosile novac. No, preračunali su se. Posljedica je bila da su važnije linije također gubile profitabilnost. To se dogodilo zato jer su izgubili teret i putnike iz lokalnih sredina gdje su ukinuli linije, podsjeća Meesić.

Globalizacija je donijela i putnički boom. Neću pogriješiti ako kažem da je to prvi takav boom koji nije posljedica svjetskog rata, kaže Mesić.

- Američki građanski rat rezultirao je velikom ekspanzijom željeznice (za prijevoz postrojbi, a Sjever je bio lider u tom smislu). Oba svjetska rata, Korejski i Vijetnamski rat rezultirali su rastom brodogradnje. Zatvaranje Sueskog kanala imalo je sličan efekt, podsjeća Mesić.

S globalnim razvojem ekonomije, interes za lokalnu infrastrukturu u dalekim zemljama bit će sve veći.

- Tako će i interes Narodne republike Kine za europske luke, kanale i željeznice također rasti. Rastuće međupovezivanje i međuovisnost svijeta u kojem živimo, uključujući i ekonomski segment svijeta, posebno je važan motiv za gradnju infrastrukture (naftna i plinska postrojenja, zračni prijevoz, željeznice itd.). Ovaj tip gradnje treba nam i danas jer ima značajan utjecaj na tvorničku industriju. poručuje.

Sve ove elemente moramo uzimati u obzir i mi u Jugoistočnoj Europi. Moramo pronaći pravu ravnotežu. Ili da to kažem drugačije: uzajamno prihvatljivu ravnotežu naših potreba, potreba država u regiji i cijele regije s jedne strane i interesa stranih država koje žele sudjelovati u tome, s druge strane, jasan je Mesić.

Mesić je siguran da je to ostvarivo, ali uz neophodnu dugoročnu viziju. No, vizija nije dovoljna, moramo imati i plan razvoja, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini.

Zaključuje kako donositelji odluka na svim stranama moraju poduzeti dodatni napor kako bi se riješila kriza koju proizvode događaji u Ukrajini.

- Razlog nije samo energetski. Trgovinski i financijski interesi su isprepleteni do nezamislivih razmjera. Ono što kažem za Ukrajinu, vrijedi i za Afganistan i Irak, samo s promijenjenim naglascima. Radi se o stavu demokratskog zapada, posebno euroatlatskim integracijama, zaključio je Mesić.

Tagovi: Stjepan Mesić, CSEBA, Chinese Southeast Europe Business Association, Macao, infrastruktura, Kina, kineska ekonomija, Hrvatske željeznice, Ukrajina
PROČITAJ I OVO
Euro u šest mjeseci ojačao osam posto u odnosu na dolar
VALUTE
Euro u šest mjeseci ojačao osam posto u odnosu na dolar
ANALIZA - Unatoč europskim slabostima, američki je dolar oslabio prema euru, uglavnom zahvaljujući snažnoj monetarnoj ekspanziji koju je predvodila Američka centralna banka (FED), za kojom Europska središnja banka (ECB) nažalost ponovno zaostaje.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
ZAGREB - I početak prosinca donio je optimizam na Zagrebačkoj burzi. Indeksi su u plusu već peti uzastopni tjedan, a ovoga se puta rast dogodio uz veći volumen prometa.
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE