GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Merge uspio, ether u tjednu potonuo 20%

Merge uspio, ether u tjednu potonuo 20%
KRIPTOVALUTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2022 / 09:02
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Kriptovalute su ovoga tjedna potonule u prilično crvenu zonu, iako je ethereum mreža sredinom tjedna izvršila spajanje (The Merge) i time prelazak na pouzdaniji i prije svega ekonomičniji način potvrđivanja transakcija.

Događaj se iščekivao s nestrpljenjem – kada je moderator s korisničkim imenom Superphiz objavio da je "Spajanje" uspjelo, više od 40.000 ljudi gledalo je prijenos na YouTubeu. Pritužbi na rasipanje energije koja je bila potrebna za potvrđivanje transakcija (prema sustavu dokaza o radu) i rudarenje ethera - više od 100 terawata godišnje, što je usporedivo s potrošnjom Finske - sada više ne bi trebalo biti, jer beacon lanac, s kojim je spojen lanac ethereum-mainnet, omogućuje 99,95 posto manju potrošnju električne energije kroz dokaz o vlasništvu, te naravno i dalje predstavlja atraktivan ekosustav za razvoj decentraliziranih aplikacija.

"Spajanje" je posljednjih tjedana oštro podiglo cijenu kriptovalute ether. Nekoliko je faktora stajalo iza toga. Profitabilnost založenog ethera sada će biti puno veća (ulagači će se stoga radije odlučiti na "staking" nego na prodaju), osim toga više neće biti prodajnog pritiska rudara koji su prodavali ether kako bi pokrili svoje troškove (prema nekim procjenama , to je bila godišnja prodaja od 14 milijardi dolara).

Čak su se pojavila nagađanja da bi ether uskoro mogao prestići bitcoin u smislu tržišne kapitalizacije (događaj koji se naziva "flippening"), budući da mreži ethereum ne manjka uspješnih priča dok mreža bitcoina stagnira. Ali to neće biti tako brzo, investitori su unovčili dobit nakon spajanja i poslali cijenu ethera znatno ispod 1500 dolara, što je pad od 20% u odnosu na prošlu nedjelju. Čak ni bitcoin nije uspio izbjeći pad cijene, cijena mu je opet ispod 20 tisuća dolara.

Tagovi: ether, ethereum, kriptovalute, bitcoin, merge
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE