GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mercator u BiH za najkasnije dva mjeseca: Preuzima sve zaposlene i dugove dobavljačima

Mercator u BiH za najkasnije dva mjeseca: Preuzima sve zaposlene i dugove dobavljačima
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2017 / 08:51
Autor: SEEbiz / ATV
BANJA LUKA - Umjesto Konzuma na tržište Bosne i Hercegovine ponovo se vraća Mercator i preuzima sve dugove prema dobavljačima. 

Dogovoreno je da sve bude gotovo do avgusta, a saglasnost na taj plan u Banja Luci dali su i dobavljači iz Republike Srpske. Koncept predviđa da Mercator osnuje novu kompaniju i osim dugova preuzme i sve zaposlene u Konzumu, izvještava ATV. 

“Mercator u BiH već postoji, a osnovaćemo i preduzeće u Republici Sprskoj u Banja Luci tako da se Mercator Vraća i u Repuliku Srpsku”, rekao je Tomislav Čizmić, predsjednik Uprave poslovnog sistema Mercator. 

“Što se tiče garancije dobavljačima najbitnije je u ovom trenutku to da će Mercator preuzeti obaveze prema dobavljačima. To je najvažnije i da će se u novoj kompaniji osigurati redovno plaćanje. Mislim da je to navjažnije i najsnažnija poruka”, poručio je Tomislav Bagarić, direktor Konzuma u BiH. 

Ostalo je samo da Agrokor i Mercator i formalno odobre plan kao i vlada Slovenije koja imenuje jednog član uprave Mercatora. Ta komanija će po preuzimanju sa svakim od 1200 dobavljača Konzuma posebno pregovarati o rješavaju dugova. 

“Sve će nadzirati Ministarstvo trgovine i turizma, a najvažnije je da za to vrijeme bude dovoljno robe u marketima”, kažu u Konzumu.

Dogovoreno je da se dugovanja ne gomilaju, a da dobavljači nastave sa isporukama. 

“Ovo dobavljača ovde što je bilo iako nije bilo zvaničnog izjašnjavanja mislim da će najveći dio dobavljača nastaviti kao i do sada da podržava Konzum. Mislim da je to jedina ispravna priča što se tiče dobavljača jer treba da pomognemo da Konzum preživi do trenutka kada ga preuzme Mercator. Mi sa Mercatorom iz prošlosti imamo vrlo dobra iskustva”, pojasnio je Saša Trivić, direktor Krajina Klasa. 

Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS, kazao je da se sve razvija u dobrom pravcu i ako sve bude, kako je rečeno, rješenje biti vrlo brzo na vidiku i Mercator će se vratiti. 

Kako je kriza oko Agrokora napravila paniku među dobavljačima u BiH, svi očekuju pozitivne efekte povratka Mercatorovog brenda. Osim Konzuma, trebalo bi da i Agrokorova kćerka frima u BiH – Velpro, posluje u sastavu slovenske kompanije.

Tagovi: Mercator, Konzum BiH, Konzum, Agrokor, Tomislav Čizmić, Predrag Gluhaković, Tomislav Bagarić
PROČITAJ I OVO
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
OMF
Hanfa: Imovina obveznih mirovinskih fondova premašila 125 mlrd kn
ZAGREB - Obvezni mirovinski fondovi (OMF) krajem ovogodišnjeg svibnja imali su 2,07 milijuna članova, što je za 37,6 tisuća više nego godinu ranije, dok im je imovina porasla za 12,8 milijardi kuna, premašivši 125 milijardi, podaci su Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
BRODARSKO TRŽIŠTE
BDI Index znatno iznad desetogodišnjeg prosjeka
ANALIZA - Mnogi smatraju porast ili smanjenje indeksa vodećim pokazateljem budućeg gospodarskog rasta.
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
OBVEZNICE
Slovenija izdaje prve održive obveznice vrijedne milijardu eura
LJUBLJANA - Slovenija je uspješno izdala prvu obveznicu održivosti u kojoj su sredstva od emisije namijenjena financiranju isključivo održivih projekata. Dospijeće je 10 godina, a prinos do dospijeća 0,170 posto.
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ISPRAVLJENA GREŠKA
Hrvatska se ipak zazelenila na europskoj covid-karti
ZAGREB - Iako je na novoj epidemiološkoj karti Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti (ECDC) Hrvatska prvotno bila siva, kasno sinoć u novoj verziji ipak se 'zazelenila'.
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
ZATVARANJE
Lisabon nameće strože mjere i ograničava putovanja
LISABON - Strože covid mjere bit će nametnute lisabonskoj regiji, dok vlasti nastoje držati pod kontrolom porast broja zaraženih koji prijeti portugalskoj turističkoj sezoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE