GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Medijska korupcija: Radio Maestralu prijeti gašenje!

Medijska korupcija: Radio Maestralu prijeti gašenje!
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2015 / 18:16
Autor: Domagoj Margetić
ZAGREB - Zaposlenica Radia Maestral Aleksandra Mandić uputila je kolegama i medijima dramatično pismo o stanju na tom pulskom mediju. 

U pismu se vrlo detaljno upozorava na medijsku korupciju, moguće pranje novca, izvlačenje novca preko tog medija, a za situaciju na pulskom Maestralu sumnjiči se medijski tajkun Alberto Faggian, koji je na sličan način do poslovnog sloma doveo Glas Istre i riječki Novi list.

Pismo Aleksandre Mandić prenosimo u cijelosti.

Idemo po svoje!

Prije dva mjeseca, točnije 7.9.2015 počela sam raditi na radiu Maestral. Nakon mj dana shvatila sam da moji kolege tri mjeseca nisu dobili platu. Sada koliko sam radila, to je već priča za sebe, dano mi je na odlučivanje kada cu i koliko biti u uredu i da sama organiziram svoje radno vrijeme, a dogovor je bio da radim 3-4 sati triput na tjedan jer me firma može prijaviti  na ugovor o djelu a provizija će mi biti 20%.  U tom je razdoblju moja djevojčica jedan period bila bolesna a prije tri tjedna umrla mi je majka što je bio razlog tome da nisam baš puno u ta dva mjeseca provela na poslu, no rezultata je bilo. Prodala sam, osmislila i napisala reklamu za sajam nautike no niti sam dobila ugovor niti proviziju. Još poslova „visi u zraku“  a kompjuter... doći ćemo pričom i do toga.

Prije petnaestak dana u uredu mi je zazvonio telefon, radim u uredu direktora Elvisa Celije, kojeg i tako nikada nema te mi je on sam prepustio svoj ured, zvala je radnica iz firme čovjeka kojeg poznajem 20 godina te me upoznala sa problemom nenaplacenog računa iz 2013. god koji je trebao biti kompenzacija u građevinskom materijalu, točnije pločicama. Triput sam je u čudu pitala kako je moguće da je radio s njima dogovorio da ce im dati pločice. U razgovoru s kolegama ispostavilo se da je direktor radio „renovirao“. Dakle, renovirao je svoj ured, a ostatak materijala je kompenzirao i na taj način izvlačio novac.  Kolege  su mi tada rekle da to nije jedini „mačak koji je izletio iz vreče“ proteklih godina i to na istu foru kompenzacije.

Nekoliko dana nakon radiu su blokirali račun zbog neisplata plaća, dva dana nakon toga na mom stolu je bio račun, dugovanje prema ZAMP-u  152.095,61 kn. 
Na moje pitanje tajnici na radiu da li je dug ZAMP-u po knjigovodstvu i knjigama stvaran i da nije slučajno došlo do neke zabune ona odmah o mom pitanju  obavještava direktora te me on zove i vrijeđa. Na što mu ja odgovaram da su računi u koje ja gledam ništa drugo doli dokaz da on firmu gura u stečaj i da mu ja to neću dozvoliti te da ako nije svjestan da cu ga ja rado podsjetiti na to koliko će ljudi ostati gladno sa svojim obiteljima ako on to napravi!“ on se tada povlači i kaže mi da cemo razgovarati, no ni danas, 6 dana nakon toga još se sa mnom nije našao ni popričao. Nakon dva sata moj laptop više nije bio umrežen, moj cijelodnevni rad je pao u vodu jer se nije spremio na hard, a laptop mi se nije htio spojiti na Internet. Direktor mi je to popodne  telefonski  javio  da ne trebam dolaziti na posao dok mi se kompjuter ne popravi, danas me zvao da bi mi rekao da mu kažem svoj OIB kako bi mi uplatio proviziju i da dođem prekosutra potpisati ugovor jer sutra nema vremena.  A svo ovo vrijeme mi nije odgovarao na poruke.

Niti  gospodin Žmak na kojeg se stalno poziva tajnica gospodina Alberta Faggiana, koji je predsjednik odbora i vlasnik radia i ne samo radia već i Glasa Istre, Novog lista itd te tvrdi da je gospodin Faggian urgiraio da me gospodin Žmak nazove. No gospodin Žmak mi je preko tajnice poručio još prošli tjedan  da ce mi se javiti  pa nije a sada me preko tajnice moli da se strpim do kraja tjedna jer me ne može prije nazvati jer nema vremena.

Gospodo, ma da po meni tu gospode nema, ovako. Da ste mi se htjeli javiti, javili bi ste se. Ovo Vaše odugovlačenje ne znači ništa drugo nego uvlačenje mene u vašu prljavu igru kao suučesnika u namjeri namjernog guranja Radia Maestral u stečaj. Ja nisam i necu biti krivično odgovorna uz Vas kao neko tko je znao i šutio!  Da li to Faggiani lukavo navlači Žmaka i Celiju na spremne kolce za žrtvenu janjad, ili se Celiji i Žmaku toliko osladila moć da su krenuli srušiti mocnog Faggianija morati če odlučivati sud!  No činjenica da je svemu kumovao ZAMP koji više od dvije godine sudjeluje u nabijanju duga je prestrašna.  Kao i činjenica da jednim potezom radio ostaje trenutno bez dozvole za emitiranje.

Bilo kako bilo, dio fekalija više neće smrdjeti, tko zna, možda sam spasila radnike pošte.

Baš me zanima koliko je Pula jadna i bijedna ili koliko je moćna i nezamjenjiva i koliko će radnika doći podržati ovu borbu…. Koliko će sve zajedno radnika doći? Od kud god da dođu, dobro došli su! I onih koji su bili obespravljeni, onih koji to još uvijek jesu i onih koji su svjesni koliko su sretni jer to nisu prošli, ne prolaze i to nikome ne žele! Koliko će doći onih kojima je dosta placanja nepotrebnih i uzaludnih poreza ovoj državi koja svakog malog privatnika tjera sa tržišta. Da bi krupni kapital pojeo sve, pa tako i male prviatnike pretvorio u radničko roblje! 

I ZOVEM Vas sve! U zajednički priosvjed! Ako mogu ja, samohrana majka, bez alimentacije, podstanar, ponosno dignuti glavu i izboriti se, gdje ste Vi? Niste li i Vi obespravljeni, iskorišteni? 

Puljanka! Istra! Tesu! Brodoličilac! Arena trikotaža! Ima li Vas još?!

Miletić je prošle godine skupo platio kuglu…ove godine neka plati dug ZAMP-u i izbavi Radio Maestral iz sigurnog stečaja, neka pomogne i iz gradske blagajne da novac da se radnicima isplate plate! Svi pred gradsku palaču! Idemo zajedno po svoje!

Primite srdačne pozdrave od radnice!

Aleksandra Mandić

Tagovi: Radio Maestral, Aleksandra Mandić, Albert Faggian, Darko Žmak, Glas Istre, Novi list
PROČITAJ I OVO
Buffett podnio ostavku u Zakladi Gates
OSTAVKA
Buffett podnio ostavku u Zakladi Gates
NEW YORK - Warren Buffett podnio je ostavku na mjesto povjerenika Zaklade Billa i Melinde Gates.
Ostojić: ECDC zbunjuje strane turiste
SPORNA METODOLOGIJA
Ostojić: ECDC zbunjuje strane turiste
SOLNA - Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) cijelu obalu stavio u narančastu zonu, a brojke su u zelenom.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, indeksi stagniraju
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, indeksi stagniraju
ŠANGAJ - Azijska su tržišta u četvrtak bila pomiješanog sentimenta jer su investitori dali oduška nakon recentnog rasta, dok pokušavaju procijeniti kada će Federalne rezerve početi ukidati svoj ogromni program monetarnog ublažavanja.
Wall Street: S&P 500 pao, Nasdaq rekordan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao, Nasdaq rekordan
NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak Dow Jones i S&P 500 blago pali, dok je Nasdaq indeks dosegnuo novu rekordnu razinu, zahvaljujući ponajviše snažnom rastu cijene dionice Tesle.
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE