GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

McDonald's snižava cijene, ostvarenu dobit reinvestira u Hrvatskoj

McDonald's snižava cijene, ostvarenu dobit reinvestira u Hrvatskoj
BRZA HRANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2013 / 13:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - McDonald's podržava novu Vladinu odluku vezano za smanjivanje stope Poreza na dodanu vrijednost od 25% na 10%.

Smanjivanje stope poreza na dodanu vrijednost od 25% na 10% na usluge pripremanja hrane i obavljanja usluge prehrane u ugostiteljskim objektima te pripremanje i usluživanje bezalkoholnih pića i napitaka, vina i piva, omogućava nam da značajno smanjimo maloprodajnu cijenu svojih najprodavanijih proizvoda. Smanjenje cijena se između ostalog odnosi na najpoznatiji McDonalds'ov proizvod – Big Mac, te je cijena McMenua smanjena sa 33 na 29,50 kuna, a McMenu mali smanjen je sa 30 na 26,5 kuna, dok je cijena Happy meal-a namijenog djeci, koja se nije mijenjala posljednje četiri godine sa 21 na 19 kuna. Promjene cijena nastupile su sa početkom godine.

„Predani smo zadovoljstvu svojih gostiju i činimo to kroz smanjenje cijena u trenucima kada naši gosti, više nego ikad prije traže vrijednost za svoj novac, kroz razvoj i reinvestiranje u naš biznis i naše ljude, kroz otvaranja novih restorana i kreiranje novih radnih mjesta, a čime se McDonald's ističe kao društveno odgovorna kompanija. Stoga pozdravljamo i pokrenuti proces fiskalizacije, jer daje jednaku startnu poziciju svim igračima na tržištu. – rekao je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa u Hrvatskoj''

Nositelj franšiznih prava za brand McDonald's u Hrvatskoj je Globalna hrana d.o.o. Oko 1300 uposlenih usluži godišnje preko više od 14 milijuna gostiju ostvarujući trend rasta prihoda iz godine u godinu. Samo u razdoblju od preuzimanja licence 2010. investirano je u Hrvatskoj više od 80 milijuna kuna, čime je učvršćena pozicija tržišnog lidera na domaćem tržištu.

Tagovi: McDonald\'s, Globalna hrana d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
POTOP
Bitcoin potopljen, ušao u medvjeđe tržište
NEW YORK - Vrijednost bitcoina u petak je potopljena gotovo osam posoto pa je najpopularnija kriptovaluta pala na najnižu razinu u sedam tjedana.
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
POTEZI
Australija uvodi ograničenja putovanja za devet južnoafričkih zemalja
MELBOURNE - Australija je u subotu uvela ograničenja osobama koje su boravile u devet južnoafričkih zemalja zbog zabrinutosti novim sojem koronavirusa "omicronom", pri čemu vlada zahtijeva 14-dnevnu karantenu i za australske državljane koji se vraćaju iz tih zemalja, rekao je ministar zdravstva Greg Hunt.
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
OGRANIČENJA
Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta
ZAGREB - Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad u skladu s globalnim kretanjima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak je ostvaren znatno veći promet nego prethodnih dana, dok su Crobex indeksi pratili pad svjetskih burzi, koje su pod pritiskom zbog širenja nove varijante koronavirusa.
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
FOREX
Dolarov indeks oslabio zbog pojave nove varijante virusa
LONDON - Tečaj dolara u petak je oslabio prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima nakon vijesti o pojavi nove varijante koronavirusa, što je uznemirilo investitore i okrenulo ih valutama koje percipiraju sigurnim lukama za kapital u neizvjesnim vremenima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE