GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mato Mlinarić: Ne treba nam Čobanković kao maloumni ministar

Mato Mlinarić: Ne treba nam Čobanković kao maloumni ministar
OŠTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2011 / 12:31
Autor: SEEbiz / Večernji list
OSIJEK - Ministar Petar Čobanković ponovno misli da smo mi seljaci maloumni jer uopće nije otisnuo skladišnicu. Pa ja mislim da je Čobanković malouman jer su se ove godine seljaci sami organizirali i sve sami napravili. I kao takav malouman ministar on nama ne treba – poručio je Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka.
Resorno ministarstvo dokazalo je, smatra on, kako nije ni za poljoprivredu ni za seljake. Uvjeren je i da im država ove godine neće isplatiti 450 milijuna kuna potpore za lanjsku jesensku sjetvu, iako su im seljaci za to "dali vrlo jednostavan model".

– Ova je Vlada sposobna kada treba opljačkati državu i podupirati neke lobije koji financiraju njihove kampanje. Nas ne zanima koje je tko političke boje, želimo samo da se provodi zakon – istaknuo je Mlinarić danas u Osijeku.

Ako se poticaji ne isplate, on više ne kani, rekao je, biti član Upravnog odbora Poljoprivredne komore. I od Komore i od seljačkih udruga, pak, traži da pozovu na prosvjede 1. listopada, kada bi trebala početi nova sjetva, "za koju novca neće biti". Seljaci će, najavio je, blokirati granične prijelaze ako se u iduća dva tjedna ne dogovori novi sastanak, a onaj nedavni u Pleternici nazvao je "seoskom predstavom".

– Znali smo da će se i ove godine dogoditi pljačka i da će se otimati seljačka pšenica jer silosi nisu naši. Država ima jedan jedini silos u kojem pšenica nije sigurna – kazao je. Gotovo 80 posto pšenice, dodao je, prodano je po cijeni od 1,35 kuna za "prebijanje" duga ugovarateljima sjetve.
Tagovi: Mato Mlinarić, Petar Čobanković, prosvjedi seljaka, Nezavisni hrvatski seljaci
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar, Končar i Adris rasli na krilima dobrih poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar, Končar i Adris rasli na krilima dobrih poslovnih rezultata
ZAGREB - Crobex indeksi Zagrebačke burze u četvrtak su porasli za više od 1,5 posto, zahvaljujući sezoni objave financijskih izvješća kompanija za prvih devet mjeseci koja je u punom zamahu, pri čemu većina kompanija izvješćuje o porastu prihoda i dobiti.
Kina odredila cijenu ugljena u krizi u opskrbi strujom
UGLJEN
Kina odredila cijenu ugljena u krizi u opskrbi strujom
PEKING - Kineski državni čelnici odredili su ciljanu cijenu termalnog ugljena kako bi ohladili tržište ključnog energenta za proizvodnju struje u uvjetima ozbiljne krize u opskrbi, rekli su izvori iz trgovačkih i energetskih kompanija.
Dolar u blagom plusu, u fokusu sjednice središnjih banaka
FOREX
Dolar u blagom plusu, u fokusu sjednice središnjih banaka
LONDON - Dolar je u četvrtak blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, dok investitori čekaju smjernice s današnje sjednice Europske središnje banke (ECB) te sa sjednica američke i britanske središnje banke koje će se održati idući tjedan.
Beton je treći najveći svjetski zagađivač ugljikovim dioksidom
ZAGAĐENJE
Beton je treći najveći svjetski zagađivač ugljikovim dioksidom
PARIZ - Da je beton država bio bi treći najveći odašijač stakleničkih plinova u svijetu, nakon Kine i Sjedinjenih Država. Zbog čega je taj materijal, ključan za građevinske radove toliko štetan za planet?
Australija neće podržati Globalno obećanje o metanu
METAN
Australija neće podržati Globalno obećanje o metanu
MELBOURNE/WELLINGTON - Australija neće podržati obećanje, koje predvode Europska unija i Sjedinjene Države, o smanjenju emisija metana za 30 posto do 2030. zbog zabrinutosti oko utjecaja na poljoprivredu, proizvodnju ugljena i plina, rekao je u četvrtak glasnogovornik ministra energetike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE