GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mateša najavio povećanje proračuna HOO-a za 30-40 posto

Mateša najavio povećanje proračuna HOO-a za 30-40 posto
HOO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2015 / 19:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša na 40. sjednici Vijeća HOO-a održanoj u ponedjeljak najavio je značajan iskorak u financiranju hrvatskoga sporta u 2016. godini.
"Financijski plan HOO-a za 2016. godinu bit će veći za 30 do 40 posto u odnosu na 2015. Razlozi su višestruki: aktivnosti članica HOO-a su podcijenjene, postoji diskrepancija između sportskih rezultata i financiranja sporta kao značajne društvene djelatnosti, a način na koji ćemo to napraviti je zahtjev da se u hitnom postupku izmijeni regulativa u pogledu igara na sreću koja se odnosi na internet klađenje, takozvano klađenje na daljinu", izjavio je Mateša.

Predsjednik HOO-a je nadalje pojasnio kako se ne traže sredstva iz državnog proračuna već da se u regulativi izjednače domaći i inozemni priređivači internetskog klađenja:

"Trenutačno oni nisu u ravnopravnom položaju, jer domaći priređivači internetskog klađenja imaju obvezu plaćanja 5 posto od svake uplate, plaćanja poreza na dobit i još dobitnici plaćaju porez na dobitak, a inozemni nemaju te obveze. Godišnje se radi o oko 600 do 800 milijuna kuna od kojih nema koristi ni država ni hrvatski sport".

Članovi Vijeća su jednoglasno podržali ovaj prijedlog, napomenuvši kako se paralelno mora tražiti i uvođenje poreznih olakšica gospodarstvenicima za ulaganje u sport.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop podnio je izvješće o izvršenju programa HOO-a za prvih devet mjeseci tekuće godine rekavši kako je HOO u spomenutom razdoblju ostvario prihode u iznosu od 85.132.653 kuna ili 67,25% od ukupno planiranih prihoda za 2015., a ukupno realizirani rashodi za isto razdoblje iznose 84.425.570 kuna ili 66,69% u odnosu na ukupno planirane rashode za tekuću godinu.

Donesena je i odluka o isplati naknada sportašima za ostvarene plasmane od prvog do osmog mjesta na Europskim igrama u Bakuu 2015. Nagradni fond je 26.950 eura, a nagrade dobiva 21 sportaš.

Vijeće je donijelo odluke o izmjenama u razvojnim programima sportaša i trenera. U Olimpijskom programu HOO-a tako trenutačno imamo 100 sportaša koji primaju stipendije, od čega je 34 sportaša osiguralo nastup na OI 2016.
Tagovi: Zlatko Mateša, Hrvatski olimpijski odbor, HOO
PROČITAJ I OVO
Slovenija se zadužila obveznicama uz rekordno niski prinos
ZADUŽIVANJE
Slovenija se zadužila obveznicama uz rekordno niski prinos
LJUBLJANA - Slovensko Ministarstvo financija iskoristilo je zahtjev uglednog ulagača i krajem srpnja krenulo u dodatnu emisiju trogodišnje državne obveznice u iznosu od 50 milijuna eura, što je učinilo nakon rekordno niskog prinosa do dospijeća od minus 0,492 posto.
Zagrebačka burza: CROBEX prekinuo šestodnevni negativni niz
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX prekinuo šestodnevni negativni niz

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi završili trgovanje s različitim predznacima, pri čemu CROBEX s blagim plusom, čime je prekinuo 6-dnevni negativni niz.

Većina Britanaca, Francuza i Nijemaca neće na odmor ako su obvezne maske i testiranja
MASKE
Većina Britanaca, Francuza i Nijemaca neće na odmor ako su obvezne maske i testiranja
BERLIN - Najmanje pola njemačkih, britanskih i francuskih turista prije bi otkazalo putovanje nego da mora u samoizolaciju po povratku u zemlju, testirati se na odredištu ili nositi masku na otvorenom, pokazuje istraživanje objavljeno u ponedjeljak.
Dolar blago ojačao, euro oslabio na početku tjedna
FOREX
Dolar blago ojačao, euro oslabio na početku tjedna
LONDON - Na svjetskim valutnim tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta u ponedjeljak je blago porasla, nakon oštrog pada prošloga tjedna, pri čemu je tečaj eura prema američkoj valuti oslabio.
Krenuo Ferragosto, u Hrvatskoj trenutno oko 16.000 talijanskih turista
SEZONA
Krenuo Ferragosto, u Hrvatskoj trenutno oko 16.000 talijanskih turista
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica ususret Ferragostu, odnosno razdoblju u kojem Talijani najčešće koriste godišnje odmore, provodi pojačane marketinške aktivnosti na talijanskom tržištu u sklopu velike promotivne kampanje „The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think“ koja se provodi na vodećim internetskim portalima i tiskanim medijima u Italiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE