GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mateša: Država nam nije isplatila 30 milijuna kuna

Mateša: Država nam nije isplatila 30 milijuna kuna
HOO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2014 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor ima 12 milijuna kuna neplaćenih obveza prema sportašima i sportskim djelatnicinma, dok od države potražuje 30-tak milijuna kuna, pa je stanje vrlo ozbiljno, istaknuo je danas predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
"HOO trenutačno ima 12 milijuna kuna neplaćenih obveza i 30-tak milijuna kuna potraživanja od države. Svi pokušaji da se nađe partner za razgovor u resornim tijela vlasti zasad su neuspješni, a posljedice takvog stanja mogu ozbiljno ugroziti hrvatski sport", rekao je Mateša na sjednici Vijeća HOO-a na kojem je glavna tema bilo negativno financijsko stanje i neplaćanje obveza iz programa javnih potreba sporta o kojima skrbi Hrvatski olimpijski odbor.

S tom ocjenom složili su se i ostali članovi Vijeća HOO-a koji su jedinstveni u stavu da ovo stanje odnosa imeđu HOO-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta treba hitno mijenjati kako bi se izbjegle, ne samo financijske, već i društvene štete po hrvatski sport.

Članica Vijeća Sanda Čorak naglasila je da je hrvatski sport sa brojnim olimpijskim, svjetskim i europskim medaljama uspješan proizvod na globalnoj razini i stoga zaslužuje drugačiju verifikaciju društva i medija. Podsjetila je na obvezu donošenja Nacionalnog programa sporta u nadležnosti HOO-a kao i izradu kriterija za vrednovanje programa nacionalnih sportskih saveza koje će Vijeće HOO usvojiti na sljedećoj sjednici krajem ožujka.

Vijeće je primilo informaciju o poslovanju HOO tv. d.o.o. kojoj je produžena koncesija i koja sada traži strateškog partnera kako bi SPTV mogla nastaviti s redovitim emitiranjem programa.

Član Vijeća HOO-a i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske olimpijske akademije Franjo Prot kazao je da je umjesto Milana Kolmana za novog ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije imenovan Saša Ceraj, a vrlo vrijednim ocijenjen je nacionalni projekt obrazovanja sportaša kojeg je Vijeće poslalo na raspravu Nacionalnom vijeću sporta i nadležnim saborskim tijelima RH.

Vijeće je također obaviješteno da je Etički odbor HOO-a zaprimio prijavu Hrvatskog kluba olimpijaca protiv počasnog predsjednika HOO-a Antuna Vrdoljaka zbog odnosa prema predsjedniku Kluba Zoranu Primorcu nakon jedne skupština HOO-a.

Tagovi: Zlatko Mateša, Hrvatski olimpijski odbor, HOO, Sportska televizija, Saša Ceraj
PROČITAJ I OVO
Dolar jača uoči govora čelnika Feda
FOREX
Dolar jača uoči govora čelnika Feda
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je ojačao prema košarici najvažnijih valuta na svjetskim tržištima, dok investitori za daljnje smjernice čekaju govor predsjednika američke središnje banke Fed Jeromea Powella.
Goldman Sachs će ponovo trgovati kriptovalutama
POTEZI
Goldman Sachs će ponovo trgovati kriptovalutama
NEW YORK - Goldman Sachs će uskoro ponovo uspostaviti trgovinski sustav namijenjen kriptovalutama.
Azijski indeksi oštro pali
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijski indeksi oštro pali
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica oštro pale jer je rast prinosa na američke državne obveznice ponovno izazvao strahovanja od jačanja inflacije i zaoštravanja monetarne politike prije nego što se očekivalo.
Wall Street: Velika rasprodaja u tehnološkom sektoru
PAD
Wall Street: Velika rasprodaja u tehnološkom sektoru
NEW YORK - Na Wall Streetu su burzovni indeksi pali i u srijedu, drugi dan zaredom, a pod najvećim je pritiskom ponovno bio tehnološki sektor jer se ulagači povlače iz tog sektora i preusmjeravaju u druge.
Argo Blockchain svog će izvršnog direktora plaćati u bitcoinu
INOVATIVNO
Argo Blockchain svog će izvršnog direktora plaćati u bitcoinu
LONDON - Britanska tvrtka za rudarenje kriptovaluta Argo Blockchain svog će izvršnog direktora plaćati u bitcoinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE