GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marković najozbiljniji kandidat za novog izvršnog direktora Montenegro Airlinesa

Marković najozbiljniji kandidat za novog izvršnog direktora Montenegro Airlinesa
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2015 / 10:21
Autor: SEEbiz / Portal Analitika
PODGORICA - Najozbiljniji kandidat za izvršnog direktora je sadašnji komercijalni direktor nacionalne avio-kompanije Predrag Marković, koji je sin potpredsjednika Vlade i bivšeg ministra pravde Duška Markovića. Njegov protivkandidat na toj poziciji je pilot Boro Mrdak, koji je često pilotirao avionom Vlade, koji su koristili članovi izvršne vlasti.
Banjević je obavljao funkcije izvršnog direktora i accountable menadžera, ali će Odbor direktora, na čijem je čelu Daliborka Pejović, najvjerovatnije razdvojiti te dvije funkcije.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana za accountable menadžera bi trebalo da bude izabran sadašnji direktor letačke operative Draško Popović.

Odbor direktora juče je zasijedao nekoliko sati i očekivalo se da će juče donijeti odluku o Banjevićevim nasljednicima, koji je predao zahtjev za sporazumni raskid ugovora, ali su, prema nezvaničnim informacijama, to odložili za danas, jer su htjeli da vide šta će Vlada učiniti sa njihovim zahtjevom za izdavanje garancija za refinansiranje kredita kod komercijalnih banaka.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici prihvatila da izda saglasnost za refinansiranje obaveza po osnovu pet kredita. Na dan 16. septembar stanje duga iznosi 6,4 miliona, a do kraja otplate pozajmica potrebno je isplatiti 899,2 hiljade kamata, što je ukupno skoro 7,3 miliona eura.

Tagovi: Predrag Marković, Montenegro Airlines, Živko Banjević, Božo Mrdak,
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Turistički sektor u fokusu investitora
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Turistički sektor u fokusu investitora
ZAGREB - Domaće tržište kapitala je svjedočilo živom trgovanju u utorak, gdje je dosegnut najviši promet u zadnjih pet tjedana, potaknut iščekivanjem kvartalnih rezultata kompanija.
Dionice sarajevskog Bosnalijeka u fokusu investitora u Sarajevu
SNAŽAN RAST
Dionice sarajevskog Bosnalijeka u fokusu investitora u Sarajevu
SARAJEVO - Trgovina je pojačana, pa je tako samo danas u četiri transakcije prometovano 11.388 dionica u vrijednosti 190 hiljada KM, a 7. februara trgovina je premašila 360 hiljada KM.
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
NAJAVE
Mali: Jedno javno preduzeće ide na IPO
BEOGRAD – Srbija je danas prvi put emitovala 12-godišnje dinarske obveznice u vrednosti od sedam milijardi dinara, kaže ministar finansija Siniša Mali i najavljuje da bi Srbija uskoro trebalo da dobije strategiju razvoja tržišta kapitala.
Euro potonuo najniže u tri godine
FOREX
Euro potonuo najniže u tri godine
LONDON - Tečaj eura oslabio je u utorak na međunarodnim tržištima prema najnižim razinama u tri godine u odnosu na dolar, na koje je u jednom trenutku skliznuo u ponedjeljak, dok investitori za nove smjernice čekaju nove podatke o ekonomskoj klimi u njemačkom gospodarstvu.
Evo što donosi najveću zaradu u srpskoj poljoprivredi
HRANA
Evo što donosi najveću zaradu u srpskoj poljoprivredi
BEOGRAD - Proizvodnja lešnika, rukole, kukuruza i šećerne repe donose najveću zaradu proizvođačima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE