GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mark Cuban upozorava na mogući novi skandal na tržištu kriptovaluta

Mark Cuban upozorava na mogući novi skandal na tržištu kriptovaluta
KRIPTO SCENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2023 / 21:48
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Nova godina je počela, a kripto zima nastavlja se u punom jeku. Hoće li i ovu godinu u kriptoindustriji obilježiti skandali?

Za milijardera i investitora u kriptovalute Marka Cubana, pitanje je kada, a ne hoće li.

Taj novi skandal, kaže, pojavit će se u obliku implozije takozvanih wash tradeova, po njemu, na centraliziranim burzama.

"Mislim da je sljedeća moguća implozija otkrivanje i uklanjanje ispranih trgovina na središnjim burzama", rekao je vlasnik Dallas Mavericksa u intervjuu e-poštom za TheStreet.

"Navodno postoje deseci milijuna dolara u trgovini i likvidnosti za tokene koji imaju vrlo malo iskoristivost. Ne vidim kako mogu biti tako likvidni."

Upozorio je: "Nemam ništa konkretno za ponuditi u prilog svojoj pretpostavci."

Lažna trgovina, nezakonita praksa, sastoji se od stvaranja umjetnog interesa oko financijskog proizvoda -- kripto tokena ili kovanice u ovom slučaju -- kako bi se ostvario profit. Ovaj oblik "pump-and-dump" sheme raširen je u industriji kriptovaluta.

U osnovi, prevarant/trgovac kupuje i prodaje iste tokene, stvarajući umjetne količine volumena trgovanja oko te kriptovalute. Prevarant potiče pozitivne komentare na društvenim mrežama o tokenu, ostavljajući drugim trgovcima dojam da je token popularan i da postoji velika potražnja. Posljedično, to stvara veći interes za takav token, podižući njegovu cijenu. Prevaranti u konačnici likvidiraju svoje pozicije na vrhuncu potražnje.

Tagovi: Mark Cuban, kriptovalute, tržište kriptovaluta, kripto zima
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
NA VRHU
Singapur je vodeći svjetski pomorski grad
SINGAPUR - Izvješće DNV-a i Menon Economicsa o vodećim pomorskim gradovima zabilježilo je samo jednu promjenu u prvih pet, a Oslo je zamijenio Tokio na petom mjestu.
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: ETF-ovi dominirali prometom, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Početak novog tjedna na Zagrebačkoj je burzi donio različite smjerove indeksa i nešto bolju likvidnost.
Singapore retains maritime city top spot
ON THE TOP
Singapore retains maritime city top spot
SINGAPORE - The DNV and Menon Economics Leading Maritime Cities report saw only one change in the top five with Oslo replacing Tokyo in fifth position.
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
ZELENO SVJETLO
Hong Kong odobrio bitcoin i ether ETF-ove
HONG KONG - Regulatori Hong Konga u ponedjeljak su odobrili pokretanje spot bitcoina i ether fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi), rekli su upravitelji imovine, nakon poteza SAD-a ove godine da ove proizvode plasira na tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE