GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marina Dogus Grupe Mandalina u Šibeniku prva s pet zvjezdica u Hrvatskoj

Marina Dogus Grupe Mandalina u Šibeniku prva s pet zvjezdica u Hrvatskoj
MARINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2014 / 17:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Šibenska marina D-Mandalina, u vlasništvu turske Dogus Grupe, prva je marina u Hrvatskoj koja je od Ministarstva turizma dobila najvišu kategoriju od pet zvjezdica ili "5 sidara", koja osim osnovne kvalitetne infrastrukture s vezovima podrazumijeva i brojne sadržaje te usluge za nautičare.
Rješenje i tablu s kategorijom "5 sidara", koju je Ministartsvo turizma uvelo 2008. ali je do sada nije dobila nijedna marina, ministar turizma Darko Lorencin u utorak je u Zagrebu uručio regionalnom direktoru Dogus Group Croatia Burak Baykanu, s kojim se na konferenciji za novinare složio da je to veliki napredak za hrvatsku nautičku ponudu te da postavlja i neka nova pravila u tom segmentu pokazujući i smjer razvoja u kojem treba ići.

Ističući da su dobro opremljene i kvalitetne marine dosta tražene te potrebne Hrvatskoj, Lorencin je podsjetio da su hrvatske marine dobro posjećene i ocijenjene i zbog svojih lokacija, ali s druge strane za nedostatak sadržaja i usluga redovito dobivaju i gotovo najniže ocjene na Mediteranu.

Stoga je i struktura prihoda u hrvatskim marinama drugačija nego u drugim zemljama u kojima marine tek 30 do 40 posto prihoda ostvaruju od veza, a ostalo od dodatnih usluga, dok je to u Hrvatskoj obrnuto. Lorencin vjeruje da će se taj trend početi mijenjati s marinom Mandalina, ali i s drugima koje su u planu jer po turističkoj strategiji Hrvatska bi do 2020. trebala dobiti 15 tisuća novih vezova, što u novim što u postojećim marinama.

Turski je investitor u Hrvatsku do sada, kako je kazao Baykan, uložio ukupno oko 200 milijuna eura, a planirano je da to do 2017. bude dvostruko veći iznos.

U marinu Mandalinu, koja kao i druge dvije njihove marine na Jadranu (Dalmacija u Sukošanu i Borik) nose predznak 'D', do sada su uložili 50 milijuna eura, a to ulaganje podrazumijeva i pripadajući manji 'boutique' hotel koji se gradi i kojeg će otvoriti u srpnju 2015.

Zbog tih radova ove su sezone u Mandalini zabilježili i manji pad u odnosu na prošlu godinu, ali su generalno zadovoljni poslovanjem u Hrvatskoj te već za iduću sezonu očekuju, kaže Baykan, drastičan porast prometa. Tim više, dodaje, što je od ukupno 400 vezova u toj marini 80 za mega jahte.

Na novinarski upit o zanimanju Dogus Grupe za ACI, Baykan je odgovorio da je njihov stav i zanimanje poznato, da su oni već dioničari tog najvećeg nacionalnog sustava marina u Hrvatskoj te da ACI poštuju kao kompaniju, prate što se događa i ono što govori država.

Bili bi sretni da budu partner takvoj kompaniji, a zanimaju se i za Tankerkomercovu marinu u Zadru, no o tome ne može puno govoriti jer je natječaj u tijeku.

Dodao je i da u nautici rade u tri zemlje (Turska, Grčka i Hrvatska) u kojima imaju ukupno deset marina.
Tagovi: Dogus, Grupa, Marina Mandalina, Darko Lorencin
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku ovaj vikend ušlo 93.000 putnika, daleko manje nego rekordne 2019.
POČETAK SEZONE
U Hrvatsku ovaj vikend ušlo 93.000 putnika, daleko manje nego rekordne 2019.
ZAGREB - S prvim pravim ljetnim vikendom stigao je i toliko očekivani val turista. U Hrvatskoj ih je trenutačno oko 290 tisuća, među kojima 250 tisuća inozemnih. Više od pola boravi ih u Istri i na Kvarneru, najviše Nijemaca, Slovenaca, Austrijanaca, Čeha i Poljaka.
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja
PUTOVANJA
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja

LONDON - Britanske aviokompanije i turoperatori planiraju „dan akcije“ za srijedu čime bi vladu koja obeshrabruje putovanja Britanaca u popularne destinacije, a među njima je i Hrvatska, pritisnuli da ublaži ograničenja prije vrhunca sezone godišnjih odmora.

Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
DOBRE NAZNAKE
Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
RIJEKA - Ljeto koje će i kalendarski početi u ponedjeljak te sve bolja epidemiološka situacija u Hrvatskoj i više su nego dobar nagovještaj obećavajuće turističke sezone koja se, sudeći po velikom broju vozila na graničnim prijelazima, polako zahuktava.
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
OPTIMIZAM
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
SPLIT - Najave za špicu sezone zasad su fenomenalne - u velikim hotelskim lancima čak i bolje nego za rekordnu 2019. godinu.
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
TURIZAM
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
PODGORICA – Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori trenutno boravi 35.000 turista, što je 60 odsto nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je danas crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE