GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manolić: Šušak odgovoran za ubojstvo Paradžika

Manolić: Šušak odgovoran za ubojstvo Paradžika
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2016 / 19:58
Autor: SEEbiz / Vecernji list
ZAGREB - Josip Manolić je u velikom intervjuu za Večernji list govorio i o odgovornosti za ubojstva nekoliko istaknutih prvaka Hrvatske stranke prava iz 90-ih godina.

Anto Đapić vas je optužio za ubojstvo Ante Paradžika.


- Za to nema nikakvog dokaza, a ja imam dokaze da je on sudjelovao u dogovoru s predsjednikom Tuđmanom i Gojkom Šuškom, kada je donesena oslobađajuća presuda Dobroslavu Paragi pod optužbom za rušenje ustavnog poretka. Tada je Tuđman digao paljbu protiv predsjednika Vrhovnog suda Vjekoslava Vidovića, kojeg sam ja doveo na tu funkciju, ali je na kraju odlučio da neće biti žalbe na tu presudu i održao je sastanak s Đapićem i Šuškom. Dogovorili su se da se maknu najekstremniji pravaši koji su u to vrijeme rovarili protiv HDZ-a i njegove politike te da se s onima koji ne budu prihvatili tu politiku, nego se držali i dalje vojnih obračuna, postupi po onoj “tko se mača laća, od mača će i poginuti”, rekao je Manolić za Večernji list.

Koga od njih trojice smatrate odgovornim za ubojstvo Ante Paradžika?

- Kad pogledate analizu tog dogovora, onda vidite da je Đapić odigrao svoju ulogu kutinskim saborom pravaša, na kojem je smijenio Paragu, da je predsjednik Tuđman ispunio svoju obvezu kada je povukao žalbu na oslobađajuću presudu, i ostala je još uloga Gojka Šuška, koji je izgovorio rečenicu o maču i pogibiji. To je i ispunio i tako obavio svoj dio dogovora. To je mogao jedino on i učiniti jer je raspolagao vojnim resursima. Nakon sastanka, Paradžik je poginuo.

Tagovi: Josip Manolić, Gojko Šušak, Ante Paradžik, Hrvatska stranka prava, Anto Đapić
PROČITAJ I OVO
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
RESTRIKCIJE
SAD zadržao restrikcije za međunarodna putovanja
WASHINGTON - Sjedinjene Države zadržat će u ovom trenutku postojeće restrikcije za međunarodna putovanja, unatoč zahtjevima za reciprocitetom koji poglavito dolaze iz Europske unije, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na redovitom susretu s novinarima.
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi nastavili rast, promet slab
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su nastavili prvog trgovačkog dana u ovoj sedmici uspon započet krajem prošle nedelje, dok je investiciona aktivnost osetno podbacila.
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
PARTNERI
EIF partner Hrvatskoj i Sloveniji u početnom financiranju istraživačkih projekata
LJUBLJANA - Četrdeset milijuna eura namijenjenih pokretanju i komercijalizaciji razvojnih projekata na različitim područjima u Hrvatskoj i Sloveniji bit će dostupno preko regionalne platforme za prijenos tehnologija koju su osnovali Europski investicijski fond (EIF), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i slovenska razvojna SID banka.
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
PČELE
U Hrvatskoj uništeno čak 40 posto pčelinjih zajednica
BJELOVAR - Ovo je već treća zaredom loša pčelarska godina, pa će se itekako osjetiti nedostatak domaćeg meda na tržištu. Mnoge su pčelinje zajednice stradale još zimus, a onda je podbacila i cvatnja medonosnog bilja.
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, Podravka i dalje u fokusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su stagnirali, a dok se čekaju polugodišnja financijska izvješća kompanija jedina s milijunskim prometom bila je dionica Podravke, koja je svoje poslovne rezultate objavila još prošli tjedan.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE