GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Manje od 6.000 Amerikanaca izrazilo želju za ljetovanjem u Hrvatskoj

Manje od 6.000 Amerikanaca izrazilo želju za ljetovanjem u Hrvatskoj
SLABO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2020 / 07:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska je u ovom trenutku jedina članica Europske unije u koju državljani Sjedinjenih Američkih Država mogu doći kao turisti, piše američki Forbes. Nedavno je i New York Times objavio listu zemalja u koju američki državljani mogu ići na ljetovanje.

Hrvatska je uz Srbiju, Kosovo i Albaniju istaknuta kao jedina europska zemlja u koju Amerikanci mogu bez ograničenja. Doduše, to se od 11. srpnja promijenilo pa državljani SAD-a u Hrvatsku zračnim i kopnenim putem mogu ući ako imaju negativni PCR test ne stariji od 48 sati i dokaz o rezerviranom smještaju. Onima koji dolaze pomorskim putem, odnosno na jahtama, dovoljan je negativan PCR test.

U druge zemlje EU zabranjen im je ulazak ili su propisani rijetki izuzeci za boravak u njima, ali uz obavezan odlazak u 14-dnevnu samoizolaciju. Zbog takvog liberalnog odnosa prema državljanima SAD-a pojedini europski mediji već su počeli propitivati hoće li zbog toga Hrvatska dobiti opomenu u Bruxellesu.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, u Hrvatskoj u ovom trenutku boravi nešto više od 900 američkih turista. Riječ je o podacima iz sustava eVisitor, koji sadrži podatke turističkog prometa ostvarenog u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom čarteru. Kako doznajemo, u Ministarstvu unutarnjih poslova dosad se za dolazak u Hrvatsku na odmor putem aplikacije Enter Croatia prijavilo 5821 američki državljanin. Riječ je o turistima koji su već bili u Hrvatskoj, trenutačno su ovdje ili tek namjeravaju doći.

Tagovi: američki turisti, Amerikanci, hrvatski turizam, samoizolacija
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE