GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Maletić: Vjerujem da će HPB s novim vlasnikom rasti još brže

Maletić: Vjerujem da će HPB s novim vlasnikom rasti još brže
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2013 / 13:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) Čedo Maletić izjavio je danas, komentirajući odluku Vlade o privatizaciji te banke, kako vjeruje da će s novim vlasnikom banka rasti još brže te kako su jedan od preduvjeta za uspješnu privatizaciju rezultati koje je banka postigla.
Vjerujem da su postignuti rezultati jedan od preduvjeta za uspješnu privatizaciju te da će HPB s novim vlasnikom u budućnosti rasti još brže, a svojim klijentima ponuditi još kvalitetnije usluge, izjavio je Maletić za Hinu.

Maletić ističe da HPB raste brže od bankarskog tržišta te da je svoj tržišni udjel od početka 2010. do ožujka ove godine povećala s 3,6 na 4,4 posto.

U tom je razdoblju proširena ponuda i poslovna mrežu i na taj je način omogućen rast banke, posebno u poslovanju s građanima, gdje HPB ima 635 tisuća klijenata i 10-postotni udjel u ukupnom broju tekućih računa u Hrvatskoj.

Osim toga, naglašava Maletić, HPB nema teret odobrenih kredita u švicarskim francima i posljedičnih sudskih tužbi klijenata.

HPB je sedma banka po veličini aktive na hrvatskom tržištu, s aktivom koja je na kraju ožujka ove godine iznosila 17,5 milijardi kuna. Prošle je godine ta banka ostvarila neto dobit od 94 milijuna kuna, dok je prvo ovogodišnje tromjesečje završila s 38,8 milijuna kuna dobiti.

U vlasništvu Hrvatske poštanske banke su i povezana društva HPB-Stambena štedionica, društvo za upravljanje investicijskim fondovima HPB Invest i društvo za promet nekretninama HPB Nekretnine, s kojima zajedno čini HPB Grupu.

Današnjom odlukom Vlade potencijalnim strateškim investitorima u HPB bit će ponuđeno 99,13 posto temeljnog kapitala HPB-a, a natječaj bi, prema najavi Vlade, trebao biti raspisan tijekom ovog mjeseca i trajao bi do polovice rujna. O pristiglim ponudama Vlada bi raspravljala krajem rujna i početkom listopada.

Na prodaju će biti ponuđeno 871.142 dionice HPB-a, pojedinačne nominalne vrijednosti 1.100 kuna, ukupne nominalne vrijednosti 958,2 milijuna kuna, a prodaja će se provesti modelom strukturiranog javnog prikupljanja ponuda strateških investitora.

Tagovi: Hrvatska poštanska banka, Čedo Maletić, HPB
PROČITAJ I OVO
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
PUTOVANJA
Europljani spremni za inozemna putovanja, posebno Nijemci
BERLIN - Europljani se više zanimaju i spremni su za putovanja u inozemstvo u idućih 12 mjeseci, posebno Nijemci, pri čemu od odredišta najviše traže visoke sigurnosne standarde i pozitivne epidemiološke slike, no i dalje se suočavaju s ograničenjima putovanja čije se ukidanje, kao i porast putovanja, očekuje s dostupnošću cjepiva.
Kriptovalute stižu na Wall Street
VELIKI INTERES
Kriptovalute stižu na Wall Street
NEW YORK - Povećani interes institucionalnih investitora, prihvaćanje od strane sve više kompanija i platnih sustava, kao i ponovna vjera da bi mogle biti sigurno sklonište kapitala u kriznim vremenima, ponovno su donijeli optimizam u svijet kriptovaluta.
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
SKIJANJE
U Švicarskoj će skijanja ipak biti, ali uz ograničenja
BERN - Za Božić će se moći skijati u Švicarskoj, ali uz ograničene kapacitete, objavila je u petak vlada, dok je ona u Italiji rekla da će preko blagdana skijaške staze biti zatvorene.
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, građevinari najveći dobitnici
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar u fokusu, građevinari najveći dobitnici
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi blago ojačali, podebljavši ovotjedne dobitke koji su premašili 3 posto, no uz vrlo skroman promet.
Udruženja pozivaju europske vlade da zaustave ograničenja i spase zimski turizam
APEL
Udruženja pozivaju europske vlade da zaustave ograničenja i spase zimski turizam

BERLIN - Krovno europsko udruženje putničkih agencija ECTAA i mreža NET koja okuplja udruge iz privatnog sektora u europskom turizmu, pozvali su u petak europske vlade da odmah zaustave mjere karantene i ograničenja putovanja te tako spase sezonu zimskog turizma, izvijestili su iz ECTAA-e.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE