GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Majdak: Udio žena nositelja OPG-a porastao na 30 posto u 2020.

Majdak: Udio žena nositelja OPG-a porastao na 30 posto u 2020.
OPG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2021 / 20:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Udio žena nositelja OPG-a u Hrvatskoj porastao je s 13 posto, koliko je bio u razdoblju 2009.-2011. godine, na 30 posto u 2020. godini, podatci su koje iz Ministarstva poljoprivrede prenose u priopćenju o sudjelovanju državnog tajnika Tugomira Majdaka na ministarskoj konferenciji "Žene i njihov položaj u ruralnim područjima".

"Naš plan je nastaviti s podrškom ženama u ruralnim sredinama kroz realizaciju programa te intervencija i mjera u budućem razdoblju", istaknuo je Majdak na međunarodnoj ministarskoj konferenciji koja se od 19. do 21. kolovoza održava u Brdu kraj Kranja u organizaciji slovenskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i hrane, u suradnji sa Stalnom radnom skupinom za regionalni ruralni razvoj (SWG).

Na konferenciji su ministari poljoprivrede odnosno njihovi predstavnici iz Hrvatske, Slovenije, Kosova, Crne Gore, Albanije, Bugarske i Sjeverne Makedonije, Srbije i Mađarske te predstavnik Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO), a raspravljali su o trenutnoj situaciji, aktivnostima i mjerama vezanim uz položaj žena u ruralnim područjima EU u kontekstu zajedničkih napora država članica u preokretanju trendova iseljavanja žena iz ruralnih područja, uz istovremeno pružanje podrške u pristupačnosti usluga za djecu i starije osobe.

"Program Vlade RH postavlja važan cilj povećanja samodostatnosti u proizvodnji hrane. U tom pogledu, važno je povećati konkurentnost i produktivnost hrvatske poljoprivrede, prije svega provedbom Strategije poljoprivrede za razdoblje do 2030. godine, kao i ZPP Strateškim planom. Strategija poljoprivrede stavlja važan naglasak na element ravnopravnosti spolova u ruralnim područjima", istaknuo je na konferenciji Majdak.

Sudionici ministarske konferencije prihvatili su zajedničku deklaraciju koja, između ostalog, uključuje sveobuhvatnu integraciju te jednake mogućnosti žena na svim razinama, naglašava važnost dobrobiti žena za jačanje cijele zajednice i društva u ruralnim područjima te su tim povodom pozdravili buduću suradnju i dodatne napore u traženju rješenja za sveobuhvatan razvoj europskih ruralnih područja koji će predstavljati sigurno i uravnoteženo okruženje puno mogućnosti za sve žene, zaključuje se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Tagovi: Tugomir Majdak, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo
PROČITAJ I OVO
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
PROCJENE
Bitfinex: Potražnja za bitcoinom nakon halvinga bit će pet puta veća od ponude
NEW YORK - Analitičari Bitfinexa procjenjuju da bi nova ponuda BTC-a dodana tržištu mogla pasti na 30 milijuna dolara dnevno, što je manje od pet puta više od prosječnih dnevnih priljeva u promptne ETF-ove.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE