GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Madonnino gostovanje u Budvi vuče repove i četiri godine nakon koncerta

Madonnino gostovanje u Budvi vuče repove i četiri godine nakon koncerta
REPOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2012 / 10:05
Autor: SEEbiz / CdM / Dnevne novine
BUDVA - Prošlo je četiri godine od koncerta pop dive Madonne na Jazu, ali finansijski taj spektakl još nije zaključen, tvrde u Opštini Budva, pišu Dnevne novine.
Prema budžetu za ovu godinu, dug kompanije TOB Co, koja je u vlasništvu budvanske opštine, iznosi između 2,4 i 2,5 miliona eura.

Kako je za Dnevne novine saopšteno iz opštine Budva, planirano je da u narednoj godini bude izmireno 1,4 miliona eura. To znači da će se dio obaveza firme Tob Co koja je u 100 odsto vlasništva opštine Budva biti prenijeto u 2014. godinu, tako kaže budžet lokalne uprave koji je nedavno usvojen.

Međutim, sa druge strane, suprotan odgovor. Iz Budvanske rivijere su za Dnevne novine odgovorili:

"Prema knjigovodstvenoj evidenciji na dan 28.12.2012. godine, a po osnovu Sporazuma i Ugovora sačinjenog između Turističke organizacije Opštine Budva- TOB CO-a, Hotelske grupe Budvanska rivijera i Opštine Budva, Hotelska grupa Budvanska rivijera nema potraživanja prema Opštini Budva za organizaciju Madonninog koncerta", tvrde u Budvanskoj rivijeri.

Izvršni direktor Budvanske rivijere Vule Tomašević je u telefonskom razgovoru potvrdio da nema duga za Madonin koncert. Tomašević je ponudio i dokumentaciju na provjeru.

Iz opštine Budva je stiglo objašnjenje da je dug Tob CO. naveden u budžetu za narednu godinu. Potpuno konfuzna situacija. Problematično je, takođe, ukoliko dug postoji, kako se to odražava na poslovanje Budvanske rivijere, pošto iznos od 2,4 miliona nije mali i može biti upotrijebljen za određena ulaganja.

Nego po onoj staroj "što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi" možda najbolje objašnjava cijeli taj aranžman.

Specifičnost Madonninog koncerta je ta što je ona jedino te godine u regionu gostovala u Budvi. Njena turneja pod nazivom "Sticky & Sweet" bila je među pet najuspješnijih te godine u svijetu. Zvanično, koncert su organizovali Opština Budva, Nacionalna turistička organizacija i Turistička organizacija Budve TOB.

Iz Vlade su krajem maja saopštili da su za taj koncert platili pola milio na eura.

Tagovi: Madonna, Budva, Opština Budva, Turistička organizacija Budve, Tob co, Budvanska rivijera
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom
ŠANGAJ - Azijski su indeksi u četvrtak imale pomiješanu izvedbu, a kineski tehnološki sektor i dalje je pod pritiskom.
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
HRANA
Ministarstvo: Sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača prioritet
ZAGREB - Iz Ministarstva poljoprivrede u srijedu su, reagirajući na tvrdnje SDP-a o "kaotičnom stanju" državnih kontrola, poručili da su sigurnost hrane i očuvanje zdravlja potrošača jedan od temeljnih prioriteta Ministarstva i Vlade te da je u mandatu ove Vlade uspostavljen siguran i funkcionalan sustav u području sigurnosti hrane, unatoč „kaotičnom stanju“ koje je vladalo prije njezinog dolaska.
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
BRODARSKO TRŽIŠTE
Roba iz Kine prema Europi jako će kasniti
ZAGREB - Svi koji ovih dana naručuju robu iz Kine mogli bi se itekako načekati zbog poremećaja na globalnom brodarskom tržištu.
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: HPB u fokusu, različiti smjerovi indeksa
ZAGREB - Samo jedan milijunaš dovoljno govori o padu intenziteta trgovine na Zagrebačkoj burzi.
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
HANFA
Rast broja izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora
ZAGREB - Porastao je broj izdavatelja na Zagrebačkoj burzi s pozitivnim mišljenjem revizora - od ukupno 96 izdavatelja koji su predali godišnji izvještaj za 2020. godinu, njih 80 posto ima pozitivno mišljenje revizora, priopćeno je u srijedu iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE