GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Lukšićeva inicijativa o regionalnoj saradnji

Lukšićeva inicijativa o regionalnoj saradnji
INICIJATIVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2013 / 15:05
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - U dogovoru sa premijerom Milom Đukanovićem, potpredsjednik Vlade i crnogorski šef diplomatije Igor Lukšić inicirao je novi koncept regionalne saradnje zemalja zapadnog Balkana, Crne Gore, Srbije, Kosova, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine s uvjerenjem da je potrebno iskoristiti pozitivne regionalne pomake.
U Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija nijesu željeli da potvrde ali ni demantuju postojanje ove inicijative, ali su "istakli da je potrebno puno rada intenzivnih kontakata među zemljama regiona kako bi se nove ideje pretočile u konkretne rezultate, pišu Vikend novine.

Lukšićeva inicijativa koja predviđa napredniji vid međusobne saradnje šest zemalja sa ciljem brže evropske integracije zemalja učesnica, ima i funkcionalan pristup, odnosno predviđa saradnju u oblastima važnim za unapređenje kvaliteta života građana i jedinstvenu politiku u pitanjima od zajedničkog interesa.

Lukšić je sa inicijativom upoznao komesara za proširenje Evropske unije Štefana Filea, koji je podržao inicijativu okupljanja zapadnobalkanske šestorke po ugledu na već oprobane i uspješne regionalne modele saradnje u Evropi.

Ukoliko bi inicijativa bila realizovana otvorila bi prostor i snaženju regionalne saradnje u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala kroz jačanje postojećih regionalnih inicijativa u toj oblasti.

Tagovi: Igor Lukišć, Štefan File, Evropska unija
PROČITAJ I OVO
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
TURIZAM
Sokobanja: Rasprodato 95 odsto kapaciteta
BEOGRAD - Iako smo ceo april bili u vanrednom stanju, sa zatvorenim granicama i ugostiteljskim objektima, zvanična statistika je zabeležila da je u našoj zemlji za tih 30 dana bilo 6.293 turista, od toga 1.052 stranca, što je u odnosu na isti taj period prošle godine pad od 98 odsto.
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima
ČEKANJA
Želite putovati? Čekat ćete znatno duže na aerodromima

LONDON - Zbog novih globalnih uputa o fizičkom distanciranju, uvedenim kako bi se sigurno pokrenuo zračni promet tijekom pandemije koronavirusa, u nekim zračnim lukama putnici će prije leta morati dolaziti još dva sata ranije, rekla je šefica skupine međunarodnih aerodroma u utorak.

Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
SLIKOVITO
Opatijski hotelijer: Ova kriza je za nas gora od rata
BERLIN - Austrijski dnevni list Die Presse piše o posljedicama korona-krize i tome kako je ona punom snagom pogodila Hrvatsku koja je «ovisna o turizmu», ali i dodaje da bi dugoročno gledajući ta zemlja mogla profitirati.
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Sedmi uzastopni rast CROBEX-a
ZAGREB - Sedmi uzastopni rast CROBEX-a bio je popraćen prilično slabim prometom.
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
POTPORE
Poljoprivrednicima Zagrebačke županije na raspolaganju 7,7 milijuna bespovratnih kuna
ZAGREB - Zagrebačka županija povećala je sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi sa 6,5 na 7,7 milijuna kuna, objavili su u utorak iz Županije te pozvali poljoprivrednike da se jave na javni poziv i ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE