GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Rijeka: Sjajni rezultati u prvom kvartalu

Luka Rijeka: Sjajni rezultati u prvom kvartalu
PRVI KVARTAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2015 / 11:32
Autor: SEEbiz / Novi list
RIJEKA - Riječka luka u prvom kvartalu ove godine bilježi iznimno dobre rezultate u ukupnom prometu, a najveći rast zabilježen je na kontejnerskom terminalu Brajdica za 24 posto te u JANAF-ovoj luci Omišalj, gdje je promet tekućeg tereta povećan za čak 47 posto u odnosu na prošlu godinu.
Na zasad jedinom kontejnerskom terminalu riječke luke na Brajdici u tri mjeseca realizirano je 42.287 TEU-a (prošle godine 34.157 TEU-a) i to je dobra naznaka da bi ova godina mogla biti rekordna kad je riječ o kontejnerima, jer nije nerealno očekivati obaranje rekorda svih vremena iz 2008. godine kada je zabilježeno oko 169.000 TEU-a.

Još su impresivnije brojke JANAF-a, gdje je prvi kvartal okončan s prometom od 1.155.391 tona tekućeg tereta (prošle godine 786.680 tona). Dobrim trendovima pridonose i ostale kategorije suhog tereta, pa je tako i promet suhih tereta Luke Rijeka d.d. iznosio 1,08 milijuna tona, što je povećanje za 9 posto. Bez kontejnerskog prometa Luka je ostvarila promet od 688.000 tona (povećanje 2 posto). Jedini izuzetak predstavlja generalni teret, gdje je zabilježen mali pad od 5 posto.

Kad se sve navedeno zbroji, ukupan promet svih vrsta tereta u riječkoj luci iznosi 2,23 milijuna tona, što je povećanje za 25,7 posto u odnosu na prvi kvartal 2014. godine. Slijedom navedenog nije nerealno očekivati da bi se Rijeka nakon niza godina ponovo mogla približiti brojci od ukupno 10 milijuna tona suhog i tekućeg tereta ukoliko se pozitivni trendovi nastave.


Tagovi: Luka Rijeka, pretovar tereta, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi pali, kineski poticaji pali u drugi plan
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali, kineski poticaji pali u drugi plan
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica pale jer je ulagače obeshrabrio jučerašnji oštar pad Wall Streeta, pa su gospodarski poticaji u Kini pali u drugi plan.
Wall Street pao treći dan zaredom
PAD
Wall Street pao treći dan zaredom
NEW YORK – Na Wall Streetu su cijene dionica znatno pale i u četvrtak, treći dan zaredom, pa su na putu gubitaka treći tjedan zaredom jer se ulagači pripremaju za povećanje kamatnih stopa američke središnje banke.
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli višednevni uspon
ZAGREB - Crobex indeks Zagrebačke burze u četvrtak je prekinuo pozitivni niz koji je trajao 19 dana uzastopno, a oslabio je i Crobex10, uz nešto veći promet nego prethodnoga dana, pri čemu je četiri izdanja ostvarilo milijunske promete.
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
RJEŠENJE
Hanfa: PBZ Croatia osiguranje mora otkloniti nepravilnosti u određivanju i praćenju ulaganja u inozemne dionice
ZAGREB – Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga donijela je rješenje kojim se društvu PBZ CROATIA OSIGURANJE za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima (Društvo), u dijelu poslovanja koji se odnosi na investicijski proces i ulaganje imovine mirovinskih fondova izriču mjere za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti, kao i preporuke za poboljšanje u tom segmentu poslovanja
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
FOREX
Dolar u blagom plusu prema košarici valuta
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je blago ojačao prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima, poduprt ovotjednim snažnim rastom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori čekaju nove smjernice sa skorašnje sjednice američkog Feda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE