GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Luka Rijeka: Razvoj infrastrukture mora pratiti dinamiku rasta kapaciteta

Luka Rijeka: Razvoj infrastrukture mora pratiti dinamiku rasta kapaciteta
RAST KAPACITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2013 / 11:18
Autor: SEEbiz / iCapital
ANALIZA - Čelnici Luke Rijeka su prekjučer najavili da bi novi kontejnerski terminal na Brajdici trebao biti u pogonu sredinom srpnja ove godine, nakon što se u svibnju dopremi oprema vrijedna 23m EUR.
Trenutni kapacitet postojećeg dijela terminala se procjenjuje na 250.000 TEU godišnje, dok će završetkom projekta to porasti na 600.000 TEU, pri čemu će dio u pogonu biti već ove godine od srpnja, a dio najvjerojatnije sljedeće. Osim toga, kompanija do 2017. planira i dovršetak drugog kontejnerskog terminala Zagrebačko pristanište, projekta vrijednog 70m EUR koji bi u konačnici trebao imati kapacitet oko 500.000 TEU godišnje.

Samim time, čelnici luke očekuju porast ukupnog kontejnerskog kapaciteta na preko 1.000.000 TEU godišnje do 2017. Prva faza spomenutih investicija financirana je zajmom Svjetske banke, dok će druga faza izgradnje terminala Zagrebačko pristanište biti financirana kroz javno-privatno partnerstvo. Na oba spomenuta terminala će po završetku biti omogućen pristanak najvećim brodovima koji plove sjevernim Jadranom.

Ipak, kako bi se uspio iskoristiti povećani kapacitet nužna je modernizacija postojeće i izgradnja nove popratne infrastrukture poput nizinske željeznice i logističkih centara. Osim ovih investicija u 2012. je zaključen ugovor o kupnji dviju lučkih dizalica vrijedan 5m EUR, a započeta je i priprema projektne dokumentacije za razvoj pozadinskog terminala na Škrljevu vrijednog oko 40m EUR.

Riječka luka je u 2012. na Brajdici imala promet od 129.680 TEU-a, što je smanjenje za 2,6%, pa je tako nastavljen blagi pad Rijeke u odnosu na konkurenciju. Koparska luka zadržala je primat najjače kontejnerske luke na sjevernom Jadranu sa ostvarenih oko 570.000 TEU, ali se prošle godine tom rezultatu približio Trst s prometom od oko 410.000 TEU. Vidljivo je da će Luka Rijeka imati značajne kapacitete u odnosu na konkurenciju po završetku ovih projekata, no ne treba zanemariti da i konkurentske luke ulažu u povećanje kapaciteta, pri čemu postaje upitno može li razvoj infrastrukture pratiti dinamiku rasta kapaciteta i time osigurati njegovo iskorištenje.

www.icapital.hr
Tagovi: Luka Rijeka, Luka Koper, Luka Trst, nizinska pruga, Svjetska banka, Zagrebačka obala, Brajdica
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Posustali indeksi i trgovanje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Posustali indeksi i trgovanje
BEOGRAD - Trgovanje na domaćem tržištu akcija danas je posustalo, a neznatno su oslabili i BELEX indeksi.
Zlatnim rezervama Srbija izbegla štetne uticaje koronakrize
ZLATO
Zlatnim rezervama Srbija izbegla štetne uticaje koronakrize
BEOGRAD - Srbija je zahvaljujući kupovini zlata proteklih godina uspela da obezbedi 31,26 tona ovog plemenitog metala i time osigura domaće tržište od prevelikog štetnog uticaja aktuelne pandemije koronavirusa na ekonomiju.
Goldman Sachs: Ne investirajte u bitcoin
KRIPTOVALUTE
Goldman Sachs: Ne investirajte u bitcoin
NEW YORK - Američka investicijska banka Goldman Sachs u izvješću je klijentima navela kako nema namjeru investirati u kriptovalute poput bitcoina.
Iz Vira ukradeno 110 tona šećera
ŠEĆER
Iz Vira ukradeno 110 tona šećera
VIROVITICA - Iz tvornice šećera u Virovitici ukradeno je 110 tona šećera, i počinjena je materijalna šteta od 374.800,00 kuna, izvijestila je u četvrtak virovitičko-podravska Policijska uprava.
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi porasli četvrti uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi porasli četvrti uzastopni dan
ZAGREB - Četvrti uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen slabim prometom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE